SEC başkanı Gary Gensler’a yönelik sert eleştiriler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Salı günü gerçekleşen kritik Kongre duruşmasında, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, dijital varlıklar konusundaki yönetimi nedeniyle keskin eleştirilerle karşılaştı. Bu duruşma, SEC’nin kripto para birimlerini denetleme konusundaki artan hayal kırıklığını yansıtıyordu.

Komite Başkanı Patrick McHenry, Gensler’i dijital varlıklar üzerindeki düzenleyici aşırılıkları nedeniyle eleştirdi. Gensler’i, Coinbase, Uniswap ve OpenSea gibi şirketlere karşı agresif bir şekilde hareket etmekle suçladı.

SEC’nin Kripto Aşırılıkları Eleştiriliyor

Kripto para birimleri etrafındaki düzenleyici rol, eleştirmenlerin daha şeffaf kurallar talep etmesiyle birlikte yeniden gündeme geldi. Tüm beş komisyon üyesinin, Caroline Crenshaw, Jaime Lizárraga ve Mark Uyeda dahil, ifade verdiği duruşmada, SEC’nin dijital varlıkları düzenleme yöntemleri üzerindeki derinleşen bölünme ortaya kondu.

SEC Komisyon Üyesi Hester Peirce, “kripto annesi” olarak bilinen Peirce, ajansın belirsizlikten yoksunluğunu dile getirdi. “Yasal olarak belirsiz bir bakış açısına sahibiz, bu da düzenleyici belirsizliği maskelemeye çalışıyor,” dedi. Peirce, kripto endüstrisindeki menkul kıymet tanımındaki kafa karışıklığına dikkat çekti.

Duruşma sırasında, Kongre Üyesi Brad Sherman, “Bu, yatırımcıları korumak için birinci sınıf bir ajanstır ve neredeyse her diğer maddi olmayan yatırım varlığının sorumluluğunu taşımaktadır,” ifadesini kullandı. “Belirginlik sağlayabiliriz, gereksiz olduğunu düşünsem de, kriptonun bir menkul kıymet olduğunu netleştirmek için ek bir yasa çıkarabiliriz,” ekledi.

Kripto Annesi Geri Çekiliyor

Hester Peirce, Gensler’e durumu eleştirerek, SEC’nin “uygulama yoluyla düzenleme” stratejisinin verimsiz olduğunu ve SEC’nin yetki sınırları hakkında belirsizlik yarattığını belirtti.

Kongre Üyesi French Hill, Jaime Lizárraga’ya SEC’nin iki partili kripto yasalarına yaklaşımını sordu. Lizárraga, Kongre’ye atıfta bulunarak yanıt vermekten kaçındı. Hill, Lizárraga’dan SEC’nin eylemlerini savunmasını isteyerek kripto piyasasındaki dolandırıcılık risklerine dikkat çekti.

Gensler, SEC’nin “özelliklerin tarafsız” konumunu tekrar vurguladı ve “Bu, bir blok zinciri defterinde olsun ya da olmasın, yatırımın ekonomisine odaklanıyoruz ve tarafsız kalmaya devam ediyoruz,” dedi.

Eleştiriler ve Endişeler

SEC Başkanı, dijital varlıkları düzenlemek için yaklaşımını meşrulaştırmak için Howey Testi’ne yeniden başvurdu. Ancak, Temsilci Ritchie Torres (D-NY) Gensler’in yorumunu sert bir şekilde eleştirerek, bunun idiyosinkratik olduğunu ifade etti. Torres, Gensler’in yaklaşımının, koleksiyonlar ile menkul kıymetler arasındaki sınırları bulanıklaştırabileceği konusunda uyarıda bulundu ve “herhangi bir sanat eseri, müzik veya tüketim malı”nın menkul kıymet olarak sınıflandırılabileceğini belirtti.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.