Eyalet hükümeti kripto paralarla ödemeleri kabul ediyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Louisiana eyaleti, kripto para ile ödeme kabul etmeye başlayarak önemli bir adım attı. Eyalet Hazinesi, vatandaşların belirli devlet hizmetleri için kripto paralarla ödeme yapma seçeneğine sahip olacağını duyurdu. Artık Louisianalılar, herhangi bir kripto cüzdanı kullanarak Bitcoin, Bitcoin Lightning Network ve ABD dolarıyla bağlantılı stablecoin USD Coin (USDC) ile ödeme yapabiliyor.

Louisiana İlk Ödemesini Bitcoin ile Yaptı

Louisiana Eyalet Hazinesi John Fleming, 17 Eylül’de yaptığı açıklamada, eyaletin ilk kripto ödeme işleminin gerçekleştiğini ve bunun Louisiana Doğa ve Balıkçılık Departmanına kesilen bir ceza için yapıldığını belirtti.

Fleming, Louisiana’nın kripto ödemeleri kabul etmesinin, eyalet, Bead Pay ve eyalet merkezli entegrasyon ortakları arasındaki bir iş birliğinin sonucu olduğunu ifade etti. Bu gelişmenin, “sahte işlemlerin sayısını azaltacağını” ekledi.

“Bugünün dijital çağında, devlet sistemlerinin evrilmesi ve yeni teknolojileri benimsemesi gerekiyor,” diyen Fleming, “Kripto parayı ödeme seçeneği olarak sunarak sadece yenilik yapmıyoruz; aynı zamanda vatandaşlarımıza devlet hizmetleriyle etkileşimlerinde esneklik ve özgürlük sağlıyoruz,” şeklinde konuştu.

Fleming, hükümetin aldığı paranın hala fiat para birimi olacağını vurgulayarak, hizmetin kripto ödemelerini ABD doları cinsine dönüştürdüğünü belirtti. Bu durumun, “eyaletin kripto para kabul etme konusundaki önceki endişelerini ortadan kaldırdığını” da sözlerine ekledi.

Cumhuriyetçi Eyalet Temsilcisi Mark Wright, eyaletin kripto para kabul etme çabasını destekleyen isimlerden biri olarak, Louisiana’nın ödeme seçeneklerini genişletmesinden duyduğu heyecanı dile getirdi. Wright, Mayıs 2022’de dijital varlıklar üzerine bir çalışma grubu kurmuş ve bu grup, geçen yıl kriptonun kabul edilebilir bir ödeme şekli olacağı sonucuna varmıştı.

Ayrıca, Wright, 2021 yılında Louisiana Temsilciler Meclisi’nde anonim Bitcoin icatçısı Satoshi Nakamoto’yu “ekonomik güvenliğe katkısı” nedeniyle takdir eden bir karara öncülük etmişti.

Louisiana, Haziran ayında, merkez bankası dijital para birimlerini (CBDC) yasaklayan yasayı değiştirmiş ve kripto madencileri ile düğüm operatörleri için kurallar belirlemişti. Bu yasa, eyaletin CBDC kullanan ödemeleri kabul etmesini, testlere katılmasını veya talep etmesini yasaklamakla birlikte, diğer dijital para ödemelerini yasaklamamıştır.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.