Dijital dolandırıcılıkta yeni dönem: Ünlü hesaplar hedefte!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

18 Eylül 2023 tarihinde, bilinmeyen bir kripto dolandırıcılığı grubu, birkaç yüksek profilli sosyal medya hesabını hackleyerek büyük bir vurgun yapmayı umuyordu. Ancak sonuç, sadece birkaç bin dolar kazançla sınırlı kaldı.

Blockchain araştırmacısı ZachXBT, 18 Eylül’de kripto topluluğunu bilgilendirerek birçok “büyük hesabın X platformunda” ele geçirildiğini duyurdu. Hacklenen hesaplar arasında Lenovo Hindistan, Yahoo News UK, MoneyControl, Oliver Stone, People ve Krystal DeFi gibi tanınmış isimler yer alıyordu.

Hacklenen Hesaplar ve HACKED Token

Bu son saldırı dalgası, sıradan sosyal medya hacklerinden biraz farklılık gösteriyordu. Dolandırıcılar, hesapların hacklendiğini açıkça belirterek, bu durumu bir memecoin olan HACKED token’ını tanıtmak için kullandılar. Her hacklenen hesapta şu mesajı paylaştılar:

“Her hacklediğimiz hesapta token adresini yayımlıyoruz, böylece birlikte pump yapabilir ve kazanç sağlayabiliriz.”

Ancak bu şeffaflık çabası beklenen sonucu vermedi. ZachXBT, dolandırıcıların bu yöntemle muhtemelen zarar ettiğini ve en iyi traderların toplamda 1,000 dolardan az kazandığını belirtti. Dolandırıcıların toplamda yalnızca 8,000 dolar kazandığı ifade edildi.

HACKED Token’ın Performansı

Solana tabanlı HACKED token, yaklaşık bir saat içinde %900 oranında bir artış gösterdi; ancak hemen ardından büyük bir düşüş yaşadı. Şu anda piyasa değeri 3,100 dolar seviyesine kadar gerilemiş durumda. Ayrıca, Solana DEX’lerinde aynı isme sahip başka token’lar da bulunduğu belirtildi.

ZachXBT, soygunun detaylarının az olduğunu, ancak hacklenen hesapların büyük ihtimalle aynı site veya uygulamaya izin verdiğini vurguladı. Kullanıcılara, kullanılmayan uygulamaların bağlantı izinlerini her zaman iptal etmelerini hatırlattı.

Önceki Hackleme Olayları

Bu, X platformunda dolandırıcıların güvenilir olmayan token’ları pompalamak için hedef aldığı ilk olay değil. Geçtiğimiz Mayıs ayında, kripto endüstrisindeki influencer’lar ve ünlüler hedef alınmıştı. MicroStrategy, Algorand, Rocket Pool, Compound Finance, Ava Labs ve Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin gibi birçok kripto kuruluşunun X hesapları son bir yıl içinde hacklenmişti.

Sonuç olarak, düşük ücretli ve yüksek verimli blok zincirleri, özellikle Solana ve Base, bu yıl dolandırıcılık token’ları ve memecoin’ler için sıcak birer merkez haline geldi. Sosyal medya kullanıcılarının bu tür dolandırıcılıklara karşı dikkatli olmaları ve hesap güvenliklerini sağlamaları önem taşıyor.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.