Hindistan Merkez Bankası Başkanı’ndan CBDC için yavaş tempo uyarısı!

Ripple Hindistan kripto pazarının % 50'sini yakalamalarına imkan veren stratejisi Ripple'ın bir temsilcisi tarafından kısa süre önce ele
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Hindistan Merkez Bankası Başkanı Shaktikanta Das, perakende merkez bankası dijital para birimi (CBDC) pilotunun 5 milyondan fazla kullanıcısı olmasına rağmen, sistem genelinde bir CBDC’nin kullanıma sunulması için acele edilmemesi gerektiğini söyledi.

Hindistan Merkez Bankası’nın (RBI) en üst düzey yetkilisi Pazartesi günü Bengaluru’da düzenlenen bir konferansta konuştu.

Hindistan’ın perakende ve toptan CBDC planları, Maliye Bakanı’nın 2022’deki bütçe konuşmasının bir parçası olarak açıklandı. RBI, 2022 yılı sonuna kadar her iki CBDC için de pilot uygulamalar başlattı. 2023 yılı sonunda perakende CBDC, dostları olan bankaların da yardımıyla en azından bir günde bir milyon işleme ulaştı.

Pazartesi günü Das, şu anda 16 kadar bankanın perakende CBDC pilot uygulamasına katıldığını söyledi ancak günlük işlemler için bir sayı vermedi.

RBI daha önce tam ölçekli bir perakende CBDC uygulamak için acele etmediğini söylemiş ve herhangi bir zaman çizelgesi paylaşmamıştı. Ancak bu vesileyle Das, tam ölçekli bir uygulamadan kaçınma olasılığını ima etti.

Das, “CBDC’nin fiilen uygulamaya konulması aşamalı olarak gerçekleştirilebilir,” dedi. “Kullanıcılar, para politikası, finansal sistem ve ekonomi üzerindeki etkileri kapsamlı bir şekilde anlaşılmadan önce CBDC’nin sistem genelinde yaygınlaştırılması için acele edilmemesi gerektiğini vurgulamak önemlidir.”

2023’ün başından bu yana RBI çevrimdışı ödemeleri ve programlanabilirliği araştırıyor ve Das bunun test edildiğini söyledi.

“CBDC’nin programlanabilirlik özelliği, fonların hedeflenen kullanıcıya ulaştırılmasını sağlayarak finansal katılım için önemli bir kolaylaştırıcı olarak hizmet edebilir” diyen Das, yakın zamanda pilot uygulamalarının bir parçası olarak başlatılan çiftçileri içeren iki kullanım örneğine işaret etti; Bankaları rahatlatmak ve çiftçinin kimliğini belirlemek için tarımsal girdilerin satın alınması için son kullanımın programlanması; çiftçilerin karbon kredisi üretimi için amaca bağlı para alması.

Das ayrıca “anonimlik ve çevrimdışı kullanılabilirlik gibi özellikleri test etmeyi amaçlayan diğer yeni kullanım örneklerinin kademeli olarak kullanıma sunulmasının önerildiğini” söyledi.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.