Coinbase Cüzdan Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Coinbase
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Coinbase Cüzdan, kullanıcıların dijital varlıklarını yönetmelerine ve saklamalarına olanak tanıyan, velayete tabi olmayan bir kripto para cüzdanıdır. Cüzdan, adını aldığı popüler kripto para borsası Coinbase tarafından geliştirilmiş ve oluşturulmuştur.

Coinbase’in ana borsa cüzdanından farklı olarak Coinbase Wallet, kullanıcılara özel anahtarları üzerinde tam kontrol sağlar. Bu, Coinbase yerine kullanıcıların dijital varlıkları üzerinde tam kontrole sahip oldukları ve kripto para birimlerinin ve NFT’lerinin güvenliğinden sorumlu oldukları anlamına gelir.

Coinbase Wallet, merkezi olmayan uygulamalar ve web3 için bir ağ geçidi görevi görerek kullanıcıların çeşitli blok zinciri tabanlı platformları keşfetmesini, ticaret yapmasını ve bunlarla etkileşime girmesini sağlar.

Coinbase Cüzdan’ın Tarihçesi

Coinbase Wallet ilk olarak 2017 yılında piyasaya sürüldüğünde Toshi olarak adlandırılmıştı ve başlangıçta Ethereum ekosistemine odaklanmıştı. Toshi bir mobil uygulama olarak başlatıldı ve kullanıcıların çeşitli dapp’leri kolayca bulmasını ve bunlarla etkileşime girmesini sağlayan bir tarayıcıya sahipti. Toshi, Ağustos 2018’de Coinbase Wallet olarak yeniden markalandı.

Şubat 2019’da Coinbase Wallet, Bitcoin, Bitcoin Cash ve Litecoin desteğini genişletti.

Şubat 2020’de Coinbase Wallet, kullanıcıların uzun kripto adresleri bulmak zorunda kalmak yerine adres adlarından para gönderip almalarına olanak tanıyan bir kullanıcı adı özelliği ekledi.

Coinbase Wallet, Ekim 2020’de fiat ile kripto para biriminin uygulama içi satın alımlarını başlattı. Bundan önce, kullanıcıların merkezi bir borsada bir hesap oluşturması, kripto satın alması ve depolama için cüzdana göndermesi gerekiyordu.

Temmuz 2021’de destek Polygon Network’e genişletildi. Aynı yılın ilerleyen günlerinde Coinbase Wallet kendi bağımsız tarayıcı uzantısını piyasaya sürdü. Bu, Coinbase Wallet kullanımını sadece mobil uygulamaların ötesine taşıdı ve kullanıcıların cüzdanlarına farklı platformlardan erişmelerine olanak tanıdı.

2022’de Coinbase Wallet desteğini Solana, Avalanche ve Binance Smart Chain’e genişleterek kullanıcıların binlerce token ve NFT’yi uygulamada saklamasına ve takas etmesine olanak tanıdı.

Coinbase Wallet, 2023 yılında Kiln ile işbirliği içinde uygulama içi mesajlaşma ve Ethereum staking çözümlerini başlattı.

Temmuz 2024’te Coinbase Wallet yeni akıllı cüzdanını duyurdu. Akıllı cüzdanlar, geleneksel bir gözetim dışı cüzdan kurma ve yönetme ile ilgili belirli yönleri ve karmaşıklıkları basitleştirmek ve soyutlamak için akıllı sözleşmeler kullanır. Coinbase, kullanıcıların fonlarına erişmek ve kullanmak için Face ID, Google Chrome profili, Yubi Anahtarı veya parmak izlerini kullanabileceklerini söyleyerek, ilk katılımı basitleştirdiğini ve hızlı ifadelere olan ihtiyacı ortadan kaldırdığını iddia ediyor.

Ayrıca, geliştiriciler müşterileri için işlem gazı ücretlerine sponsor olmayı seçebilir ve kullanıcıların işlem yapmadan önce hesaplarına para yükleme ihtiyacını ortadan kaldırabilir.

Özellikler ve işlevler

Coinbase Wallet, hem acemi hem de deneyimli kullanıcılara hitap eden çeşitli özellikler sunar. Kullanıcılar, birçok katman 1 ağında kripto para birimlerini ve NFT’leri güvenli bir şekilde saklayabilir, yönetebilir, gönderebilir ve alabilir.

Kullanıcılar, işlem hızı tercihlerine bağlı olarak ayarlanabilir ağ ücretleri ile çeşitli merkezi olmayan borsalara bağlanarak uygulama içinde token takasları gerçekleştirebilirler. Cüzdan aynı zamanda fiat kripto alımlarını da destekleyerek, kullanıcıların bulundukları yere bağlı olarak kredi veya banka kartlarıyla doğrudan uygulama içinden alışveriş yapmalarına olanak tanır.

Coinbase Wallet, kripto para ekosistemi genelinde ve çok çeşitli ağlarda sayısız dapp ile entegre olabilir ve etkileşime girebilir. Kullanıcılar, yerleşik dapp tarayıcısı aracılığıyla DeFi projelerine ve diğer merkezi olmayan uygulamalara erişebilir ve bunları keşfedebilir.

Coinbase Wallet’ın güvenlik özellikleri arasında iki faktörlü kimlik doğrulama, biyometrik güvenlik seçenekleri ve daha fazla koruma için Ledger gibi donanım cüzdanlarına bağlanma yeteneği bulunmaktadır. Ayrıca, sorunlarla karşılaşanlar için topluluk ve müşteri desteği mevcuttur.

Coinbase Cüzdan hesabı için ne gereklidir?

Coinbase Wallet’a erişmek için, potansiyel kullanıcıların uygulama için bir mobil cihaza veya Coinbase Wallet uzantısı için bir tarayıcıya ihtiyacı vardır.

Cüzdanı kurmak, güvenli bir parola oluşturmayı ve 12 kelimelik bir tohum cümlesini yedeklemeyi içerir; bu, bir kullanıcının cihazını kaybetmesi durumunda cüzdana yeniden erişim sağlamak veya başka bir platforma aktarmak için çok önemlidir.

Coinbase.com’un aksine, kullanıcıların cüzdanı kullanmak için Coinbase’de bir hesap oluşturmaları ve kişisel kimlik bilgilerini vermeleri gerekmez. Coinbase Cüzdan hesaplarını oluşturmak ücretsizdir.

Coinbase Wallet kullanmanın herhangi bir riski var mı?

Coinbase Wallet birçok güvenlik özelliği sunarken, Coinbase Wallet’ı kullanmak yine de kullanıcıların farkında olması gereken bazı riskler içerir. Kendi kendine saklanan bir cüzdan olarak, özel anahtarları saklama sorumluluğu tamamen kullanıcıya aittir; bu anahtarları veya kurtarma cümlesini kaybetmek, cüzdana erişimin kalıcı olarak kaybedilmesine neden olabilir. Coinbase Wallet kurtarma için kurumsal destek sunmaz, yani kullanıcılar cüzdanlarının güvenliğinden ve erişiminden tamamen sorumludur.

Coinbase Wallet, işlem önizlemeleri ve uygulama engelleme listesi gibi güvenlik önlemleri içerse de, dapp’lerle etkileşim hala varlıkları tehlikeye atabilecek kötü niyetli platformlarla karşılaşma riski taşıdığından, kullanıcılar dikkatli olmalıdır.

Ayrıca, özel anahtarlar kullanıcının cihazında saklandığından, cüzdanın güvenliği doğrudan cihazın güvenliğine bağlıdır; güvenliği ihlal edilmiş bir cihaz cüzdanı riske atabilir.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.