Gensler Hazine Bakanı Olacak mı? Kamala Harris’in Planı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Birçok üst düzey Senato çalışanına göre Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Kasım ayında yapılacak seçimleri kazanması halinde SEC Başkanı Gary Gensler’i Hazine Bakanı olarak aday gösterebilir.

Gensler mevcut görevinden ayrılma niyetini açıkça ifade etmemiş olsa da, üst düzey Senato çalışanları Washington Reporter’a Harris’in kendisini Hazine Bakanı olarak aday göstermeyi düşündüğünü söyledi. Bu söylentiler, bu potansiyel hamleyle ilgili endişelerini dile getiren üst düzey Cumhuriyetçilerin açıklamalarıyla da örtüşüyor.

Bu potansiyel hamle, kripto para sektörünün düzenlenmesinde önemli bir rol oynayan Gensler için büyük bir değişimi temsil edecektir. Hazine Bakanlığı’na olası geçişi, kripto düzenlemesinin geleceği ve kariyeri üzerindeki daha geniş etkisi hakkında soruları gündeme getiriyor.

SEC’den Gary Gensler Siyasi Spekülasyon ve Eleştirilerin Ortasında Belirsiz Bir Gelecekle Karşı Karşıya

Temsilci Tom Emmer (R., Minn.), Harris yönetiminin Hazine Bakanlığı için Gensler ya da Senatör Elizabeth Warren’dan (D., Mass.) birini seçebileceği uyarısında bulunarak, bunun ekonomi için zararlı olacağına inandığını belirtti.

Emmer, Gensler’in SEC’deki sicilini eleştirerek şunları söyledi,

“Gensler her yerde davalar açıyor ve her yerde kaybediyor. O zaman geçti. Gary Gensler’in yoluna devam etmesi gerekiyor. Hükümetteki kariyeri sona ermeli.”

Harris’in kazanması halinde Gensler’in Senato’da “birleşik Cumhuriyetçi muhalefetle” karşılaşması bekleniyor. Bununla birlikte, Temsilcilerin potansiyel oyları da dahil olmak üzere Demokratlardan güçlü bir destek alması muhtemeldir. Elissa Slotkin (D., Mich.) ve Ruben Gallego (D., Ariz.).

Her ikisi de kripto para yanlısı bir grup olan Fairshake PAC’den önemli miktarda mali destek almalarına rağmen kripto para karşıtı oylama kayıtlarını korumuşlardır. Ne Slotkin ne de Gallego, Gensler’in adaylığını destekleyip desteklemeyecekleri konusunda yorum yapmadı, ancak Cumhuriyetçilerin potansiyel atamasına itiraz etmeye hazırlandıkları bildiriliyor.

Bu söylentilere ek olarak, Gensler’in Kasım seçimlerinden önce SEC başkanlığından istifa edebileceği ve Başkan Joe Biden’ın yeni bir başkan atamasına izin verebileceği yönünde spekülasyonlar var. Bu hamle, Gensler’in bir komisyon üyesi rolüne geri dönmesi için zemin hazırlayabilir ve Biden, kripto para birimi endüstrisi konusundaki eleştirel duruşuyla dikkat çeken Caroline Crenshaw’u halefi olarak seçebilir.

Kripto ile ilgili yatırım firması Paradigm’ın Baş Hukuk Sorumlusu Katie Biber, yeni seçilen bir Başkan Trump onu görevden almaya çalışsa bile 2025’te SEC Komisyonunda Demokrat çoğunluğu sağlayacak bir “Gensler planı” fikrini ortaya attı.

Bu teoriye göre Gensler, ancak Harris’in kazanması halinde kendisine Hazine Bakanı adaylığı garantisi vermesi halinde başkanlığı bırakmayı kabul edebilir.

“Gensler planı” spekülatif olmaya devam ederken, önümüzdeki yıllarda kilit finansal düzenleyici kurumların liderliğini şekillendirebilecek karmaşık siyasi manevraları vurgulamaktadır.

Kamala Harris Başkan Seçilirse Kurumlar Vergisi Oranını %21’den %28’e Yükseltecek
Başkan Yardımcısı Kamala Harris, iddialı planlarını finanse etmek için kurumlar vergisi oranını %28’e yükseltmeyi öneriyor. Harris’in kampanya sözcüsü James Singer, vergi artışını, çalışan insanlara fayda sağlarken milyarderlerden ve şirketlerden adil katkı sağlamanın bir yolu olarak tanımladı.

Önerilen artış, on yıl içinde yüz milyarlarca dolar gelir getirecek ve oranı %35’ten %21’e düşüren 2017 vergi indirimini kısmen tersine çevirecek. Harris’in Demokratların kurultayı sırasında açıklanan planı, Başkan Biden’ın bütçesiyle uyumlu olmakla birlikte, oranı %35’e geri getirmeye yönelik 2020 önerisinden daha ılımlı.

Cumhuriyetçilerin bu artışa karşı çıkması beklenirken, Harris müzakereleri 2025’te sona erecek Trump vergi indirimlerini ele almak için kullanabilir. Trump, kesintilerin yenilenmemesinin ekonomiye zarar verebileceği uyarısında bulunurken Harris de Trump’ın politikalarını bütçe açığını ve orta sınıftan alınan vergileri artırma potansiyeli taşıdığı gerekçesiyle eleştiriyor.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.