Bitcoin neden düşüyor? BTC 50.000 doların altını gördü: Şimdi ne olacak?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Bitcoin fiyatı neden düşüyor? Şubat ayından bu yana ilk defa 50.000 doların altında bir değerde işlem gördü. İşte, düşüşün sebebi ve piyasadaki son gelişmeler.


Bitcoin neden düşüyor? BTC 50.000 doların altını gördü: Şimdi ne olacak?

Küresel piyasalardaki satış dalgasının ve resesyon korkularının etkisiyle kripto paralar ciddi değer kayıpları yaşadı. Bitcoin (BTC), Coin Metrics verilerine göre Pazartesi günü %15’ten fazla düşüşle 50.193,00 dolara gerileyerek Haziran 2022’den bu yana en kötü gününü yaşadı. Bir ara 49.111 dolara kadar düşen BTC, 13 Şubat’tan bu yana en düşük seviyesini gördü.

Bitcoin, Cumartesi gününden bu yana yaklaşık %15 değer kaybetti. 20 Temmuz’da 69.982 dolara kadar yükselmişti.

Nexo’nun kurucu ortağı Antoni Trenchev, “Boğa piyasaları sırasında %30’luk düşüşler, ne kadar korkutucu olsa da normaldir ve Bitcoin’in 50.000 doların üzerine tekrar çıkması cesaret vericidir,” dedi. Ancak, Bitcoin’in boğa piyasasında olup olmadığını anlamak için 200 günlük hareketli ortalamasının (61.500 dolar) yeniden üzerine çıkması gerektiğini belirtti.

İlgili – Bitcoin (BTC/USD) Yorum: Fiyat, Grafik ve Geleceği

Bitcoin neden düşüyor? BTC 50.000 doların altını gördü: Şimdi ne olacak?

Ethereum (ETH) kayıpları daha da büyüktü. Kripto varlık %19’a yakın düşüşle 2.211,83 dolara geriledi ve üç günlük kaybını %24’e çıkararak 2024’teki kazancını sildi.

Kripto para hisseleri de en sert darbe alanlar arasındaydı. Coinbase %19, MicroStrategy ise %26 değer kaybetti. Madencilik hisseleri de çift haneli kayıplar yaşadı.

Bu hareketler, geçen hafta başlayan daha geniş bir piyasa satış dalgasının ardından geldi. Temmuz ayı istihdam raporunun beklenenden zayıf gelmesi, yatırımcıların resesyon korkularını yeniden canlandırdı. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Composite düzeltmeye girerken, Japonya hisseleri Pazartesi günü %12’den fazla düşüşle ayı piyasasına girdi ve 1987’den bu yana en kötü tek günlük düşüşünü yaşadı.

Japon Bitcoin borsası Bitbank’in kripto piyasa analisti Yuya Hasegawa, “Geçen Çarşamba gününe kadar herkes enflasyonun kademeli olarak düşeceğini ve ekonominin nispeten güçlü olduğunu düşünüyordu, bu yüzden Fed’in faizleri düşürmeye başlayacağı başarılı bir yumuşak iniş bekleniyordu,” dedi. Ancak, Temmuz ayı ABD imalat PMI ve istihdam raporlarının beklenenden çok daha zayıf gelmesi yatırımcıların resesyon olasılığı konusunda endişelenmesine ve riskli varlıkları satmasına neden oldu.

Hasegawa, “Bununla birlikte, ekonominin resesyonda olduğuna dair kesin bir kanıt olmaması nedeniyle piyasanın tepkisi biraz aşırı oldu,” diye ekledi. “Bu hafta biraz toparlanma görebiliriz.”

Ekonomik ve jeopolitik endişelerin yanı sıra, kripto yatırımcıları Mt. Gox dağıtımları ve ABD’de ikinci bir Donald Trump başkanlığı ihtimalinin azalmasıyla da mücadele ediyor. Polymarket’teki anketler, Joe Biden’ın 21 Temmuz’da yarıştan çekilmesinden bu yana Trump ve Kamala Harris arasındaki farkın önemli ölçüde daraldığını gösteriyor.

Bitcoin, Ağustos ayında %23 değer kaybederek yılın büyük bölümünde destek bulduğu 55.000 dolar seviyesinin altına indi. BTC, bu seviyeyi geri kazanamazsa Haziran 2022’den bu yana en kötü ayını geçirebilir. Bitcoin, yıl başından bu yana %18 değer kazanmış olsa da, mevcut fiyat dalgalanmaları yatırımcıların BTC’nin belirsizliklere karşı bir koruma olarak geçerliliğini sorgulamalarına neden oluyor.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.