Mt. Gox, 9 milyar dolarlık Bitcoin’i gerçekten piyasaya dump yapacak mı?

Mt. Gox Bitcoin
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Analistler, iflas eden Mt. Gox borsasının mağdurlarına dağıtılacak yaklaşık 9 milyar dolar değerindeki Bitcoin’in (BTC) piyasaya etkisi konusunda ikiye bölünmüş durumda. Korkulan dump gerçekleşir mi? Ayrıntılara bakalım.


Mt. Gox, 9 milyar dolarlık Bitcoin’i gerçekten piyasaya dump yapacak mı?

Bir zamanlar küresel dolar bazlı Bitcoin işlemlerinin %80’ini yöneten Mt. Gox, Şubat 2014’te Bitcoin’in değeri yaklaşık 600 dolar iken kapandı.

Kripto ödünç firması Ledn’in baş yatırım sorumlusu John Glover, CNBC’ye verdiği demeçte, birçok borsa alacaklısının Bitcoin’lerini alır almaz coinleri nakde çevireceğini öngörüyor.

“Birçok kişi açıkça nakde çevirecek ve Mt. Gox iflasında varlıklarının sıkışıp kalmasının en iyi yatırım olduğunu fark ederek bu durumdan faydalanacak,” diyor Glover.

Yaklaşık olarak dolaşımdaki toplam 19.7 milyon Bitcoin’in %0.7’si Mt. Gox alacaklılarına geri verilecek.

CoinShares araştırma başkanı James Butterfill, 9 milyar dolarlık Bitcoin’in serbest bırakılmasının piyasada uzun zamandır bir endişe kaynağı olduğunu belirtiyor. “Sonuç olarak, piyasa bu konuyla ilgili herhangi bir habere son derece duyarlı. Trust’ın Temmuz ayında satışlara başlayacağını duyurmasıyla, yatırımcılar doğal olarak endişeli,” diyor Butterfill.

İlgili – Mt. Gox, Bitcoin (BTC) ve Bitcoin Cash (BCH) ödemelerine başlıyor

Mt.Gox kurucusuna hapis cezası verildi

Tarihsel olarak, Bitcoin fiyatı merkezi ticaret platformlarından büyük dump işlemlerine tepki vermiştir.

Örneğin, geçen ay Gemini, Earn ödünç programından kullanıcılara 2 milyar doların üzerinde Bitcoin iade etti ve bu durum Bitcoin fiyatlarını etkiledi.

JPMorgan analistleri, Mt. Gox likidasyonlarının büyük kısmının Temmuz ayında gerçekleşebileceğini ve bu durumun Ağustos’ta bir toparlanmadan önce kripto fiyatları üzerinde baskı oluşturabileceğini öne sürüyor.

Benzer trendler, Alman hükümetinin 5,000 Bitcoin satışı sırasında da gözlemlendi ve bu da piyasa baskılarına katkıda bulundu.

Neden önemli?

Endişelere rağmen, bazı analistler Bitcoin fiyatları üzerindeki etkinin kısa vadeli olacağını düşünüyor.

OKX baş ticari sorumlusu Lennix Lai, birçok erken Mt. Gox kullanıcısının uzun vadeli Bitcoin meraklıları olduğunu ve hemen satmayacaklarını belirtti.

Butterfill, güvenilir borsalardaki günlük işlem hacmi 8.74 milyar dolar olan piyasanın, kitlesel satışları hafifleteceğini ekledi.

CCData araştırma analisti Jacob Joseph, tüm varlıkların likidite edilmeyeceğini ve bu durumun genel satış baskısını azaltacağını kaydetti.

Galaxy Digital araştırma başkanı Alex Thorn, beklenenden daha az coin satılacağını öngörüyor.

“Dağıtılan Bitcoin’in sadece %10’u satılsa bile piyasa üzerinde etkisi olacaktır,” dedi Thorn.

Gemini’nin Asya-Pasifik tüketici büyüme başkanı Vijay Ayyar, etkisinin zaman içinde yayılabileceğini ve çeşitli alıcılar, dağıtılacak Bitcoin’i kademeli olarak fonlarına aktaracaklarını belirtti.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.