CryptoQuant CEO’nun ‘Bitcoin balinaları risksiz moda geçti’ açıklaması ne anlama geliyor?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Blockchain analiz firması CryptoQuant’ın CEO’su Ki Young Ju’ya göre, en büyük Bitcoin (BTC) yatırımcıları, yani balinalar son dönemde daha riskten kaçınır hale geldi. Bu sıradan yatırımcılar için ne anlama geliyor ve neye işaret ediyor. İşte, ayrıntılar.

CryptoQuant CEO’nun ‘Bitcoin balinaları risksiz moda geçti’ açıklaması ne anlama geliyor?

Ki Young Ju, X sosyal medya platformunda 349.000 takipçisine yaptığı açıklama, spot ve türev borsalar arasındaki BTC akışını izleyen interexchange-flow-pulse (IFP) göstergesinin, balinaların şu anda “risk kapalı modunda” olduğunu işaret ettiğini belirtti.

Yatırımcılar varlıklarını türev borsalarına yatırır ve bunları kaldıraçlı pozisyonlar aracılığıyla daha fazla risk almak için teminat olarak kullanır.

Ju, IFP’nin şu anda 90 günlük hareketli ortalamasının altında olduğunu belirtiyor. Şöyle diyor:

“Bitcoin IFP göstergesi kırmızıya döndü. Türev borsalardaki balina yatırımcılar risk kapalı modunda…

IFP (Interexchange-Flow-Pulse)… spot ve türev borsalar arasındaki Bitcoin hareketlerini izleyerek piyasa duyarlılığını yansıtır.

Spot borsalardan türev borsalara artan akışlar, BTC’yi yeni veya mevcut pozisyonlar için teminat olarak gönderme anlamına gelebilir. Balinaların BTC’yi türev borsalara taşıması genellikle long pozisyonları, özellikle de döngüsel piyasa diplerinde sinyal verir.”

İlgili – Altcoinlerin ‘Hoş geldiniz’ partisi başlıyor: Analistten kritik Bitcoin Dominance düşüş uyarısı!

CryptoQuant CEO’nun ‘Bitcoin balinaları risksiz moda geçti’ açıklaması ne anlama geliyor?Yazının yazıldığı sırada, Bitcoin 62.290 dolardan işlem görüyor ve son 24 saatte %3’ten fazla düşmüş durumda.

Ethereum’a baktığımızda, CryptoQuant kısa süre önce ETH’nin Piyasa Değeri ile Gerçekleşmiş Değer (MVRV) göstergesinin, Bitcoin’in MVRV’sinden daha hızlı yükseldiğini söyledi.

MVRV, bir dijital varlığın piyasa kapitalizasyonunun, satın alındığı fiyattaki tüm varlıkların değerine (gerçekleşmiş kapitalizasyon) oranıdır. Tokenin düşük değerli mi yoksa aşırı değerli mi olduğunu değerlendirmek için kullanılır.

Firma şunları söyledi:

“Bu, ETH piyasanın ısındığını gösteriyor. Tarihsel olarak, Ethereum yükseldiğinde, diğer altcoinler de genellikle takip eder.”

Yazının yazıldığı sırada, Ethereum 3.366 dolar değerinde ve gün içinde %4’ten fazla düşüş göstermiş durumda.

Bu gelişmeler, kripto yatırımcıları için piyasanın mevcut durumunu anlamalarına yardımcı olabilir ve stratejilerini buna göre ayarlamalarına olanak tanıyabilir.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.