Temmuz ayında Bitcoin piyasasından ne beklemeli?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

22 Haziran tarihli bir video kaydında önde gelen kripto analistlerinden ve yatırımcılarından  Eric Crown Bitcoin için Temmuz ayı beklentilerini açıkladı.

Temmuz ayı Bitcoin piyasası

Popüler analist Eric Crown analizlerine Temmuz ayına bir hafta kala Bitcoin’in tarihsel Temmuz döngülerine bir göz atmanın uygun olacağını söyleyerek başlıyor.Crown’ın öne çıkardığı bu tarihsel döngüler Temmuz ayının Bitcoin için olumlu bir zaman dilimi olduğunu ortaya koyuyor. Son on dört yılın Temmuz aylarına bakıldığı zaman dokuz tanesinin poizitif bir görünümde olduğunu söyleyen Crown %64 gibi yüksek bir oranla bu ayın da kriptopara piyasası açısından olumlu geçeceğini belirtiyor.

Crown Temmuz ayında olumlu bir kapanış için ortalama bir getirinin %19’un üzerinde olduğunu da vurguluyor. Bu arada Crown’a göre olumsuz bir kapanışda ortalama kayıp oranı %9’un altında olabilir.

Ünlü yatırımcının önerisine göre eğer Bitcoin konsolide olmaya devam ederse o zaman 60,000 dolar ile 70,000 dolar arasında bir sıkışma durumu olası görünüyor.

Eğer Bitcoin Mayıs ayındaki düşük seviyelerin üzerinde durmaya devam ederse, yukarı doğru hareket etme olasılığı yükselir, elbette Haziran ayındaki performansına bakınca kesin bir şey de söylemek mümkün değil diyor Crown.

Crown Haziran ayında çok dar aralıklarda fiyat hareketi olduğunu vurgulayarak, Bitcoin’in yaz aylarında yavaşlama yaşayabileceğinden de söz ediyor. Bu durum da uzamış bir konsolidasyon sürecine yol açabilir diyor ünlü yatırımcı.

Crown piyasada insanların  1,000 dolarlık yükselişte hemen umutlanıp 1,000 dolarlık bir iniştede hemen umutsuzluğa düştüklerinden dem vurarak,piyasa tutumunun çok önemli olduğunun altını çiziyor.

Crown ‘ın işaret ettiği bir diğer nokta, Bitcoin’in en küçük hareketine tepki olarak altcoinlerin ortaya koyduğu önemli fiyat dalgalanması.

İlgili – Analistten Bitcoin için daha fazla düşüş uyarısı: İşte, BTC için beklediği seviyeler!

Piyasadaki olumsuz tutumların altcoinlerin bu tavrından kaynaklandığını söylüyor Crown. Geçtiğimiz yıla kıyasla Bitcoin kendi değerinin iki katından daha fazla bir değerde işlem görüyor ki, bu da olumlu bir hareket.

Crown’a göre Bitcoin Haziran ayını 65 bin dolar civarında kapatacak.

Crown Pazartesi Bitcoin’in açılış durumunun fiyat hareketi için büyük önem arz ettiğini belirtiyor. Eğer Bitcoin 60.000 doların üzerinde açılışı yaparsa kısa vadeli bir piyasa fırsatının ortaya çıkma olasılığı var. Ancak dikkat edilmesi gereken bir nokta da bu seviyenin üzerine çıkılmadığı takdirde yönün aşağı doğru devam etmesi.

Crown, Quant Automation hizmetini kullanan Bitcoin için günlük bir kurulumdan bahsediyor ve bu kurulumun gerçekleşme oranının yazı turaya benzer şekilde yaklaşık %52 olduğunu belirtiyor. Kurulumun değeri, ortalama kazanımın  %22’nin üzerinde olması ve ortalama kaybın ise %8’in biraz üzerinde olması. Crown, Bitcoin’in 10.000 dolar aralığında konsolide olduğunu ve şu anda 63.900 dolar civarında %50 geri çekilme seviyesinde durduğunu gözlemlediğini belirtiyor.

Crown’ın iddiasına göre eğer Bitcoin bu seviyede durmayı başaramazsa,61,000 dolar ve 62,000 dolar aralığına geçebilir. Bu aralık ise Crown için umutlu olma açısından kritik bir aralık. Crown daha yüksek bir dip oluşşa bile bunun zaman alacağını ve muhtemelen Temmuz sonu ya da Ağustos başına kadar uzayabileceğini vurguluyor. Ayrıca Crown’a göre bu olası bir son çeyrek patlamasına zemin olabilir.

Crown sözlerini piyasanın bir konsolidasyon aşamasında kaldığını ve yakın zamanda önemli bir hareket bekleme olasılığının düşük olduğunu belirterek bitiriyor.

Kaynak

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.