XRP CEO’su yatırımcıları yanıltıyor mu?

xrp ceosu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Amerika federal mahkemesi Ripple’a karşı açılan davada Ripple XRP aleyhine karar alarak davanın devamını istiyor.

XRP davası yılan hikayesi

İddianameye göre Ripple CEO’su Brad Garlinghouse Kaliforniya yasalarını ihlal ediyor.

20 Haziran tarihinde Kaliforniya Bölge Mahkemesi Hakimi Phyllis Hamilton Ripple CEO’su Garlinghouse’ın 2017’deki sözlerinde yanıltıcı ifadeler kullanıp kullanmadığı konusunda jürinin karar vereceğini açıkladı.

Bu kararla Ripple’ın XRP’i menkul kıymet olarak kaydetmemiş olduğu iddiası reddediliyor ancak yanıltıcı ifadeler ile ilgili iddia kabul edilmiş oluyor.

Yedi yıl önceki bir televizyon konuşmasında Garlinghouse XRP’nin milyonlarca satışa ulaştığı iddiasına rağmen kendisinin XRP’de uzun vadeli yatırımda olduğunu söylemişti. Mahkemenin kararı XRP’nin bir menkul kıymet olarak doğasının ne olduğunu konusunda da şüphelere neden oldu.

İlgili:Ripple XRP son durum

Mahkemenin XRP’nin menkul kıymet durumuna ilişkin tutumu

Yargıç Hamilton, Ripple’ın, XRP’nin Howey testi kapsamında bir menkul kıymet olmadığını ileri sürerek “yanıltıcı beyan” iddiasına karşı çıktığını söylüyor. Howey testi kapsamındaki kriterlerden biri olan Ripple’ın çabalarından kar bekleyebilecekleri için XRP’nin perakende yatırımcılara satıldığında bir menkul kıymet olarak kabul edilebileceğini de öne sürmeyi ihmal etmiyor.

Mahkeme, Ripple’ın diğer şeylerin yanı sıra XRP’nin sınır ötesi ödemelerde kullanımını kolaylaştırma çabalarının aksine, makul bir yatırımcının genel kripto para piyasası trendlerinden herhangi bir kar beklentisi elde edebileceğini hukuken tespit etmeyi reddediyor.

Ripple’ın Baş Hukuk Sorumlusu Stu Alderoty, toplu dava talepleri reddedilirken, bireysel eyalet hukuku iddialarının duruşmada ele alınacağını belirterek karara tepkisini ortaya koydu.

Bu karar, Yargıç Analisa Torres’in Temmuz 2023’te verdiği ve XRP’nin Howey testi kapsamında bir menkul kıymet olmadığını tespit eden kararıyla çelişiyor. Buna rağmen mevcut karar, önceki kararın mevcut davayı etkilemediğini ileri sürüyor.

Bitcoin ve Solana’da parabolik ralli başlıyor! Real Vision analistlerinin beklediği seviyeler

Kripto piyasası için daha geniş kapsamlı etkisi

İlgili bir haberde Amerikan kripto piyasasında, Yargıç Torres’in kararı bir zafer olarak algılandı ve bunun diğer yasal işlemler için emsal teşkil edeceği beklentisi oluştu.

Ancak mahkeme anlaşmazlığı, SEC’in kripto para birimi düzenlemelerine yaklaşımındaki tutarsızlıkların altını çiziyor ve XRP’nin gelecekteki durumuna ilişkin endişelere yol açıyor.

Dalgalanma ve gelecek beklentilerine ilişkin piyasada kullanıcılardan tepkiler geliyor.

Sosyal medya platformu X’teki XRP topluluğunun üyeleri şu anda Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Ripple’ı Ethereum ile aynı şekilde ele alıp almayacağını tartışıyor. @XRPcryptowolf olarak bilinen bir trader, SEC’in XRP’ye karşı davasına devam ederken Ethereum Consensys’e karşı davasını neden geri çektiğini sorguluyor.

Bu engellerle karşı karşıya olmasına rağmen Ripples XRP, piyasa değeri bazında önde gelen kripto para birimlerinden biri olarak öne çıkıyor. XRP borsa yatırım fonu (ETF) hakkındaki son görüşmeler, dijital para birimine olan ilgiyi artırdı ve düzenleyici zorlukların aşılması durumunda değerde potansiyel bir artış olabileceğine işaret ediyor.

Kaynak

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.