El Salvador, Bitcoin benimsenmesini bir adım daha öteye taşıyor

bitcoin
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul eden ilk ülke olan El Salvador, BTC’yi bu sefer bankacılık sistemine entegre ediyor. İşte, ayrıntılar.

El Salvador, Bitcoin benimsenmesini bir adım daha öteye taşıyor

El Salvador, Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul eden ilk ülke olarak, kripto parayı bankacılık sistemine daha fazla entegre edebilecek bir yasa taslağını değerlendiriyor. Önerilen yasa, Bitcoin ve diğer dijital varlıklarla çalışabilecek özel yatırım bankalarının kurulmasına izin verecek.

El Salvador’un Amerika Birleşik Devletleri büyükelçisi Milena Mayorga, X (eski adıyla Twitter) platformunda bu gelişmeyle ilgili bir tweet attı. Şöyle diyor:

“El Salvador’a yönelik ekonomik planımızın bir parçası olarak, potansiyel yatırımcılara Dolar ve Bitcoin cinsinden sunulan finansman seçeneklerini çeşitlendirebileceğimiz bir BPI, Özel Yatırım Bankası öneriyoruz.”

İlgili –


Önerilen reform yasa tasasının bir hükmü, Bitcoin ve diğer dijital varlıklarla çalışabilecek özel yatırım bankalarının oluşturulmasını içeriyor. Bu bankalar, ABD doları ve Bitcoin de dahil olmak üzere herhangi bir yasal para biriminde faaliyet gösterebilecek ve dijital varlık hizmetleri sağlama yetkisi isteyebilecekler.

Önerilen yasa, özel yatırım bankalarının bazı kısıtlamalarını da hafifletecek ve onlara daha fazla esneklik ve özgürlük tanıyacak. Örneğin, bu bankalar, geleneksel bankalar gibi yabancı bankalar veya finansal şirketlerle sözleşme yapma yasağına tabi olmayacaklar.

Nitelikli yatırımcılar olarak kabul edilmek için, bireylerin yatırım tecrübesine sahip olmaları, riskleri değerlendirebilmeleri ve 250.000 dolar veya 500.000 dolar değerinde serbestçe kullanılabilir varlıklara sahip olmaları gerekecek. Özel yatırım bankaları sadece bu nitelikli yatırımcılardan fon toplayabilecek ve onlara, bir teminat sundukları takdirde, kredi verebilecekler.

İlgili – Bitcoin yeni ATH zirvesine hazırlık aşamasında: İşte, analistten yeni kırılma tarihi

Reform tasarısı önemli bir dönüm noktası olmasına rağmen, henüz onay almış değil. Ayrıca, yasa koyucular henüz projenin hedeflerini tartışmak için yetkilileri çağırmamış veya Komisyon’da oylamaya sunmamışlardır.

Bu son girişim, Bitcoin’i El Salvador’un bankacılık sistemine entegre etme çabalarının bir parçası. Ülke, Eylül 2021’de Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul etti ve bu varlığa yatırım yapmaya devam ediyor.

Başkan Nayib Bukele tarafından onaylanan resmi kayıtlara göre, El Salvador şu anda 5.781 BTC’ye sahip ve bu, şu anda 376 milyon doların üzerinde bir değere sahip. Bu yatırımın gerçekleşmemiş karı ise 67.33 milyon doları aşıyor.

Bu gelişmeler, El Salvador’un kripto para alanında lider bir rol oynamaya devam ettiğini ve Bitcoin’i daha geniş bir ekonomik sistemin parçası haline getirmek için önemli adımlar attığını gösteriyor. Yasa tasarısının kabul edilmesi durumunda, Bitcoin’in bankacılık sistemindeki rolü daha da güçlenecek ve diğer ülkeler için bir örnek teşkil edebilir.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.