Bitcoin yeni ATH zirvesine hazırlık aşamasında: İşte, analistten yeni kırılma tarihi

Bitcoin boğalarına iyi haber! Bu iki göstergeye göre yükseliş...
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Ünlü kripto para analisti, Bitcoin’in yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesi öncesinde konsolide olduğunu ifade ediyor. Ayrıca beklediği kırılmanın zamanlamasını da açıklıyor.

Bitcoin yeni ATH zirvesine hazırlık aşamasında: İşte, analistten yeni kırılma tarihi

Popüler bir kripto analisti, Bitcoin’in (BTC) tarihi bir konsolidasyon aşamasında olduğunu ve önümüzdeki aylarda büyük bir kırılma yaşanacağını öngörüyor. Takma adlı kripto trader Rekt Capital, sosyal medya platformu X’teki 476.600 takipçisine yaptığı açıklamada, Bitcoin’in konsolidasyon aşamasının tarihi verilere dayanarak üç ay daha sürebileceğini söylüyor. Şöyle diyor:

“Bitcoin, üç aydır bu yeniden birikim aralığında konsolide oluyor. Tarih, bunun üç ay daha devam edebileceğini gösteriyor. Bu nedenle, fiyatın aralığın üst sınırındaki dirençten reddedilmesi şaşırtıcı olmamalı… Eğer tarih tekerrür ederse, Bitcoin’in yeniden birikim aralığından çıkışı Eylül 2024’te gerçekleşebilir.”

İlgili – Ünlü analist Bitcoin’de %45 ralli bekliyor: Ne zaman olacağını da açıkladı

Analist ayrıca, Bitcoin’in döngüsünün bu yılın başlarında hızlandıktan sonra şimdi yavaşladığını belirtiyor. Sözlerine şöyle devam ediyor:

“Mart 2024’te, Bitcoin yeni tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşarak mevcut döngüdeki hızlanmayı geleneksel halving döngülerine kıyasla 260 gün doğruladı. Ancak, Bitcoin şimdi üç aydır yaklaşık 60.000-70.000 dolar arasında konsolide oluyor. Bu, mevcut döngü hızlanmasını 260 günden yaklaşık 170 güne düşürdü.”

Bitcoin yeni ATH zirvesine hazırlık aşamasında: İşte, analistten yeni kırılma tarihi

Rekt Capital, Bitcoin’in üst direnç aralığını kırmasının ne kadar uzun sürerse, o kadar iyi olduğunu, çünkü bu durumun mevcut döngüyü önceki döngülerle daha uyumlu hale getireceğini ve benzer bir boğa koşusuna zemin hazırlayacağını söylüyor. Şöyle diyor:

“Bitcoin’in kırılmakta zorlanması, genel döngü için faydalıdır. Bitcoin, halving sonrası dönemde bu kadar erken hiçbir zaman kırılmadı. Eğer öyle olsaydı, döngü öylesine hızlanmış olurdu ki boğa piyasası normalden daha kısa olurdu. Bu devam eden konsolidasyon, fiyatın tarihi halving döngüleriyle yeniden senkronize olmasını sağlıyor, böylece normal, olağan bir boğa koşusu elde edebiliriz.”

Yazının yazıldığı sırada, Bitcoin 66.681 dolardan işlem görüyor ve son 24 saatte hafif bir düşüş yaşamış durumda.

Bu analizler, Bitcoin yatırımcıları için önemli ipuçları sunuyor. Uzun süreli bir konsolidasyon dönemi, piyasada daha güçlü ve sürdürülebilir bir boğa koşusunun habercisi olabilir. Bu nedenle, yatırımcıların bu süreçte sabırlı olmaları ve piyasanın dinamiklerini yakından takip etmeleri önemlidir.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.