Terra, SEC ile dev ceza ödeme konusunda anlaştı: İşte, bilmeniz gerekenler

SEC Bitcoin ETN ve Ethereum ETN
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Terra’nın stabil coin çöküşü ve çok sayıda yatırımcının mağdur olmasından dolayı devam eden davada SEC’e yüklü bir ödeme yapma konusunda anlaşmaya yapıldı. İşte, yatırımcıların ilgilendiren ayrıntılar.

Terra, SEC ile dev ceza ödeme konusunda anlaştı: İşte, bilmeniz gerekenler

Yeni bir habere göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), FTX’in çöküşünü başlatmada büyük rol oynayan kripto firmasıyla milyar dolarlık bir anlaşmaya vardı.

Reuters’a göre, SEC, yatırımcıları 2022 TerraUSD ve Luna çöküşünde 40 milyar dolar dolandırdığı tespit edilen stabil coin firması Terraform Labs ile 4.47 milyar dolarlık bir anlaşmaya vardı.

Rapor, davanın önerilen nihai kararının Çarşamba günü sunulduğunu ancak hala ABD Bölge Yargıcı Jed Rakoff’un onayını beklediğini belirtiyor. 4.47 milyar dolarlık anlaşma, 4.05 milyar dolarlık yasal sorunda anlaşma ve faizini, ayrıca 420 milyon dolarlık bir sivil cezayı ve firmanın gözden düşmüş kurucusu Do Kwon için 80 milyon dolarlık bir cezayı içeriyor.

İlgili – Terra Luna coin nedir? LUNA/USDT yorumu ve geleceği

Haber, Terraform’un Ocak ayında iflas başvurusunda bulunduğunu belirtiyor.

Nisan ayında, bir Federal mahkeme jürisi, SEC tarafından getirilen dolandırıcılık suçlamalarından dolayı Kwon ve Terraform Labs’i sorumlu bulmuştu.

SEC, anlaşma hakkında yaptığı bir mahkeme başvurusunda şöyle dedi:

“Bu kararın uygulanması, mağdur yatırımcılara maksimum fon geri dönüşünü sağlarken Terraform’u da temelli olarak piyasadan kaldıracaktır. Bu nedenle, bu önerilen karar adil, makul ve kamu yararınadır.”

Terraform Labs kurucusu Do Kwon şu anda Karadağ’da beklemekte. Geçen ay, SEC ile ön anlaşmaya vardığı bildirildi.

terra do kwon

SEC’nin Terraform Labs ile yaptığı bu büyük anlaşma, kripto para piyasasında önemli bir dönüm noktası olarak kabul ediliyor. Anlaşma, dolandırıcılıktan etkilenen yatırımcılar için adalet sağlama ve kripto para piyasasında daha fazla düzenleme getirme açısından büyük bir adım olarak görülüyor.

SEC’nin bu kararı, kripto para firmalarına yatırımcıları dolandırmanın sonuçlarının ağır olacağını gösteriyor. Bu nedenle, yatırımcıların daha dikkatli ve bilinçli olması gerektiği bir kez daha vurgulanıyor. Bu gelişmeler, kripto para piyasasında güvenli ve adil bir ortam yaratma çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

İlgili – Terra Classic LUNC coin nedir? LUNC/USD yorum ve geleceği

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.