40 milyar dolarlık zarar yol açan Terra ve Do Kwon, SEC ile anlaşmaya vardı!

terra do kwon
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Kripto para LUNA ve TerraUSD’in çökmesiyle sektöründe 40 milyar dolarlık zarara yol açan Terraform Labs ve kurucusu Do Kwon’un SEC ile anlaşmaya vardığı bildirildi. Olayın ayrıntılarına bakalım.

40 milyar dolarlık zarar yol açan Terra ve Do Kwon, SEC ile anlaşmaya vardı!

Terraform Labs ve kurucusu Do Kwon, TerraUSD adlı stabil coinin çöküşüyle ilgili dolandırıcılık iddialarının ardından ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile anlaşmaya vardı. Reuters’in haberine göre, bu anlaşma mahkeme web sitesinde açıklandı. Mahkeme jürisi, Nisan ayında Kwon ve Terraform Labs’in sivil dolandırıcılık suçlarından suçlu bulmuştu.

SEC, 2021 yılında TerraUSD’nin istikrarı konusunda yatırımcıları yanıltmakla suçladı. Ayrıca, Terraform’un blok zincirinin popüler bir Kore mobil ödeme uygulamasında kullanıldığına dair yanlış iddialarda bulunduğu da öne sürüldü.

Anlaşmanın şartları henüz açıklanmasa da, bu gelişme Terraform Labs, Do Kwon ve SEC arasındaki devam eden yasal sürecin önemli bir adımıdır. Manhattan’daki ABD Bölge Yargıcı Jed Rakoff, her iki taraftan da 12 Haziran’a kadar destekleyici belgeler talep etti.

İlgili – Bakan Yerlikaya’nın açıkladığı “Smart Trade Coin” olayı nedir? Milyarlık vurgunun ayrıntıları

Altcoin

Başlangıçta, SEC, stabil coin satışlarından elde edildiği iddia edilen 5.3 milyar dolarlık gelirin geri alınması, yüz milyonlarca dolarlık para cezaları ve Kwon ile Terraform Labs’in kripto varlık menkul kıymetleriyle ilgili işlemlerden men edilmesi gibi ciddi cezalar talep etmişti.

TerraUSD ve Luna’nın çöküşü, Mayıs 2022’de kripto para piyasalarını etkileyerek yatırımcılar için 40 milyar dolardan fazla kayba neden olmuştu. Anlaşmaya rağmen, Kwon hala hem ABD’de hem de Güney Kore’de ilgili suçlamalarla karşı karşıya.

Do Kwon’un iade süreci, son olarak Karadağ Temyiz Mahkemesi’nin davayı yeniden yargılaması için Yüksek Mahkemeye geri göndermesiyle yeni bir döneme girdi. Bu karar, Kwon’un avukatlarının ilk kararın geçerliliğini sorgulayan argümanlarını kabul etmesinin ardından geldi.

İlgili – Terra Luna coin nedir? LUNA/USDT yorumu ve geleceği

Karadağ Yüksek Mahkemesi, Do Kwon’un iadesi konusundaki kararını geri çekmiş ve yeniden yargılanmasına karar vermiştir. ABD de Kwon’un iadesini talep etmiş, ona karşı sekiz suçlama yöneltmiş ve yokluğunda yargılamayı kabul etmiştir. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu da Kwon ve Terraform Labs aleyhine sivil suçlamalarda bulunmuştur. TerraUSD ve Luna kripto paralarının 2022’deki çöküşünden sonra kamuoyundan kaybolan Kwon, neredeyse 37 milyar dolarlık bir piyasa kaybına ve birçok iflasa neden olmuştu.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.