Loading...
btc
BTC
-4.18%
Bitcoin
61.193,07 USDT
eth
ETH
-6.52%
Ethereum
3.006,93 USDT
bch
BCH
-5.56%
Bitcoin Cash
439,22 USDT
xrp
XRP
-3.89%
Ripple
0,50 USDT
ltc
LTC
-5.6%
Litecoin
78,84 USDT
bnb
BNB
-4.29%
Binance Coin
567,37 USDT
sol
SOL
-6.49%
Solana
128,83 USDT
avax
AVAX
-7%
Avalanche
32,81 USDT
ada
ADA
-5.83%
Cardano
0,43 USDT
dot
DOT
-5.58%
Poladot
6,22 USDT
doge
DOGE
-6.35%
Doge Coin
0,13 USDT
shib
SHIB
-7.12%
Shiba Inu
0,00 USDT

El Salvador’a Bitcoin için yardım edecek şirket belli oldu!

bitcoin
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

El Salvador, Eylül ayında Bitcoin yasasını uygulamaya koyacağını belirtti. Geçiş dönemi için yardım arayışında olan ülkeye Kanadalı şirketten teklif geldi. Detaylar haberimizde.

El Salvador’a Bitcoin için yardım edecek şirket belli oldu

El Salvador meclisinde alınan karar ile ülkenin resmi parası Bitcoin oldu. Ülke gelen her türlü eleştiriye rağmen kararı uygulamak için var gücüyle çalışmaya devam ediyor. Devlet Başkanı Nayib Bukele yaptığı açıklamada karşılarına çıkan engelleri aşmakta kararlı olduklarını belirtmişti.

Yasa bu yıl Eylül ayında yürürlüğe girecek ve Bitcoin rresmi olarak kullanılmaya başlanacak. El Salvador geçtiğimiz günlerde Dünya Bankası’ndan geçiş dönemi için yardım istemiş ancak olumlu cevap alamamıştı.

Bkz: Bitcoin haberleri ve son dakika gelişmeleri

Bloomberg’te yayınlanan bir rapora göre Kanada merkezli Blockstream şirketi, Bitcoin Yasasını uygulama çabalarında El Salvador’a yardım edecek. Şirket, ulusal hükümetin ABD doları destekli dijital tahvil ihraç etmesini önerdi.

Proje onaylanması halinde Blockstream Amp adlı bir platformla çalışacak. u ürün, kullanıcıların bir API aracılığıyla Liquid Network üzerinde dijital varlıkları ve tokenize edilmiş menkul kıymetleri başlatmasına ve yönetmesine olanak tanıyor. Böylece, El Salvador ABD doları tahvilleri ihraç edebilir.

Blockstream’in Liquid Network’ü, “daha ​​gizli Bitcoin işlemleri” sağlayan yan zincir tabanlı bir yerleşim ağı olarak çalışıyor. Şirketin web sitesinde, bu ürünle yapılan transferlerin iki dakika içinde gerçekleştirilebileceği ve tüm şirketlere açık olduğu ifade ediliyor.

Blockstream Baş Strateji Sorumlusu Samson Mow’a göre, şirketten temsilciler ve El Salvador hükümeti teklifi görüşmek üzere bir araya geldi. Hükümet projeyle ilgilendiğini ifade etti. Ancak henüz karar resmi olarak verilmedi.

Mow, Liquid Network’e dayalı tokenize edilmiş menkul kıymetlerin geleneksel menkul kıymetlerden daha fazla likiditeye sahip olduğunu ve çalışmasında herhangi bir kısıtlama bulunmadığını vurguladı.

Kaynak

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.