Loading...
btc
BTC
-4.46%
Bitcoin
61.018,32 USDT
eth
ETH
-6.78%
Ethereum
2.998,64 USDT
bch
BCH
-6.12%
Bitcoin Cash
436,63 USDT
xrp
XRP
-3.93%
Ripple
0,49 USDT
ltc
LTC
-5.71%
Litecoin
78,75 USDT
bnb
BNB
-5.04%
Binance Coin
562,93 USDT
sol
SOL
-6.98%
Solana
128,15 USDT
avax
AVAX
-7.45%
Avalanche
32,65 USDT
ada
ADA
-6.41%
Cardano
0,43 USDT
dot
DOT
-5.85%
Poladot
6,20 USDT
doge
DOGE
-6.5%
Doge Coin
0,13 USDT
shib
SHIB
-7.91%
Shiba Inu
0,00 USDT

Bir Bitcoin ETF başvurusu daha! Bu diğerlerinden farklı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na bir Bitcoin ETF başvurusu daha yapıldı. Teucrium tarafından yapılan başvuru diğer ETF’lere göre farlılık içeriyor. Detaylar haberimizde.

Bir Bitcoin ETF başvurusu daha. Bu diğerlerinden farklı

Borsa yatırım fonu (ETF) sağlayıcısı Teucrium, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) Bitcoin Vadeli İşlemleri ETF’si için yaptı.

ETF SEC tarafından onaylanırsa NYSE Arca borsasında işlem yapacak ve Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerini takip edecek. Teucrium Bitcoin Vadeli İşlem Fonu (BCFU), Bitcoin tarafından fiziksel olarak desteklenmeyi içeriyor. Bu yönü ile daha önce yapılmış Bitcoin ETF başvurularından farklı.

SEC yapılan ETF başvuruları hakkında net bir açıklama yapmaktan çekiniyor. Herhangi bir Bitcoin ETF’sinin onaylanmayacağı konusunda kimse net bir tahminde buunaıyor. SEC’in çeşitli nedenlerle ETF’leri onaylama konusunda tereddüt ettiği biliniyor. Ancak SEC tarafınan gelen son açıklamalar pek fazla umut verici değil.

Bkz: Bitcoin haberleri ve son dakika gelişmeleri

Yeni SEC Başkanı Gary Gensler’in korumacı tavrı yatırımcılar açısından hayatl kırıklığı yaratıyor. Bununla birlikte ETF başvurularının sayısındaki artış, piyasa katılımcılarının kendilerine güvenlerinin arttığını gösteriyor. Bitcoin ve kripto para varlık sınıfı, genel olarak, halkın bilincine yerleşmeye başladı.  Hükümetler de tavırlarını ona göre belirleme noktasında daha iyimser.

Düzenleyiciler dalgalı piyasa ve potansiyel piyasa manipülasyonu konusunda temkinli davrandıkları için ETF’ler konusunda biraz temkinli davranıyor. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen geçtiğimiz günlerde ETF konusunda yatırımcıların korunmasının en büyük endişe olduğunu söylemişti. 

Gary Gensler’de yaptığı açıklamada en önem verdikleri şeyin yatırımcıların korunması olduğunu ifade etmişti. Geçtiğimiz haftalarda karar bağlanılması beklenen bir ETF başvurusunu ertelemişti. Yatırımcılar önümüzdeki ay içerisinde bir başvurunun karara bağlanacağını tahmin ediyor.

Kaynak

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.