okx_koinmedya
okx_koinmedya
okx_koinmedya
Loading...
btc
BTC
-0.76%
Bitcoin
63.377,42 USDT
eth
ETH
-1.41%
Ethereum
3.171,48 USDT
bch
BCH
-0.83%
Bitcoin Cash
461,25 USDT
xrp
XRP
-0.41%
Ripple
0,51 USDT
ltc
LTC
-0.36%
Litecoin
83,21 USDT
bnb
BNB
1.42%
Binance Coin
601,24 USDT
sol
SOL
-1.37%
Solana
135,88 USDT
avax
AVAX
-1.18%
Avalanche
34,86 USDT
ada
ADA
-0.69%
Cardano
0,45 USDT
dot
DOT
-0.02%
Poladot
6,59 USDT
doge
DOGE
-0.56%
Doge Coin
0,14 USDT
shib
SHIB
-0.69%
Shiba Inu
0,00 USDT

İran Parlamentosu’ndan kripto kararı!

iran parlamentosu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

İran Parlamentosu kripto ile ilgili bir karar daha aldı. Kripto paralara ilişkin sert düzenlemeleri ile bilinen İran, bu kez kripto para borsaları ile ilgili adım atıyor. Detaylar haberimizde.

İran Parlamentosu’ndan kripto kararı

Kripto paraların geleneksel varlıklardan ve pazarlardan para çekmesi İran’da endişe kaynağı oldu. İran Parlamentosu yaşanan endişelerden dolayı İran Ulusal Vergi İdaresi’nden kripto para borsaları ile ilgili taleplerde bulundu.

İran Danışma Meclisi Bitcoin gibi merkezi olmayan finansal varlıkların nasıl düzenleneceği konusuna dahil oldu. Kripto paralara artan ilgi nedeniyle hisse senetlerinin fiyatlarının düşmesi parlamentoyu harekete geçirdi.

İran Parlamentosu Ulusal Vergi İdaresinden İran’da faaliyet gösteren kripto para borsalarının ve ticaret platformlarının sahiplerine ilişkin bilgileri talep etti.

Bkz: Bitcoin, Bitcoin haberleri ve son dakika gelişmeleri

Parlamento sözcüsü Mohammad Baqer Qalibaf, “Kendi başına kripto ticaretine bir yasak getirmek yeterli değildir. İran Merkez Bankası (CBI), döviz satışı yapanların yetkilendirilmesinden sorumludur. CBI, kripto borsalarının işlevine ilişkin kesin düzenlemeler geliştirmeli ve kurallar kesinleşene kadar ödeme ağ geçitlerine erişimlerini engellemelidir.” dedi.

CBI ve Ekonomik İşler ve Maliye Bakanlığı da dahil olmak üzere mali düzenleyicilere hitaben yazdığı bir mektupta Qalibaf, İran Ulusal Vergi İdaresi’ni (INTA) kripto para alışverişi yapan ticaret platformlarının sahiplerinin profilini çıkarmasını istedi. Meclis başkanı, gelir dairesinin mümkün olan en kısa sürede parlamentoya bir rapor sunmasını talep etti.

Ayrıca Kültür Bakanlığı’nın kripto paralar ve borsalar ile ilgili halkı bilgilendirmesi talep edildi. İran’da kripto paralara ilgi gün geçtikçe artıyor.

Geçtiğimiz hafta İran Merkez Bankası vatandaşları kripto para yatırımlarının risklerine karşı uyarmıştı. Ayrıca İran dışındaki madencilik faaliyetlerinden elde edilen kripto paraları ithalatta kullanılmasını yasaklamıştı. Yalnızca ülke içerisindeki lisanslı madencilerin elde ettiği kripto paralara izin verilmişti.

Kaynak

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.