Loading...
btc
BTC
-1.96%
Bitcoin
65.113,04 USDT
eth
ETH
-0.83%
Ethereum
3.192,80 USDT
bch
BCH
-3.59%
Bitcoin Cash
486,87 USDT
xrp
XRP
-1.76%
Ripple
0,53 USDT
ltc
LTC
0.16%
Litecoin
85,17 USDT
bnb
BNB
-0.22%
Binance Coin
604,77 USDT
sol
SOL
-0.62%
Solana
153,80 USDT
avax
AVAX
-2.03%
Avalanche
37,52 USDT
ada
ADA
-3.65%
Cardano
0,48 USDT
dot
DOT
-1.65%
Poladot
7,12 USDT
doge
DOGE
-2.63%
Doge Coin
0,16 USDT
shib
SHIB
-1.7%
Shiba Inu
0,00 USDT

2007 finans krizini doğru bilen uzmandan kriptoda “çöküşlerin anası” tahmini

İflasın eşiğindeki dev kripto şirketi fonları 'O' borsaya taşıyor!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2007 yılındaki finansal krizi önceden doğru bilen ünlü yatırımcı, şimdi de kripto para sektörü ile ilgili bir uyarıda bulunuyor. Ona göre kripto ve meme hisselerde spekülatif coşku “çöküşlerin anasına” davetiye çıkarıyor.


Ünlü yatırımcı Michael Burry’den kriptoda “çöküşlerin anası” tahmini

2007 yılındaki finansal krizi önceden doğru bilmesi ile ünlenen yatırımcı Michael Burry, kısa süre önce Twitter üzerinden takipçilerine “tüm çöküşlerin anası” ile ilgili bir uyarıda bulundu. İlginçtir ki bu tweetler daha sonra silindi.

Scion Capital patronu, “spekülasyonlar ve aldatmacalar” ile yürütülen parabolik yükseliş trendinin yatay seyirle bitmeyeceğini söylüyor. Bunun üzerine sonuçta kripto piyasasında “trilyon dolarlardan bir çöküş olacağını” ve bireysel yatırımcıların kayıplarının da “ülkeler boyutuna” ulaşacağını belirtiyor.

Burry, Adam McKay’in “The Big Short” filmi ile ünlenmişti. Michael Burry, ayrıca kripto para piyasasındaki aşırı kaldıraçlara da dikkat çekiyor ayrı bir tweetinde. Şöyle diyor:

“Birçok şeyde olduğu gibi kriptonun da problemi kaldıraç. Kriptoda ne kadar kaldıraç olduğunu bilmiyorsanız, kripto hakkında hiçbir şey bilmiyorsunuz. Ne kadar çok şey bildiğinizi düşünürseniz düşünün.”

“Tüm kandırmaca ve spekülasyonların yaptığı şey, tüm çöküşlerin anasından önce bireysel yatırımcısı çekmek. FOMO parabolalar yatay seyirle bitmez. Kripto trilyonlardan düştüğünde ya da meme hisse senetleri onlarca trilyon dolardan düştüğünde MainStreet’in kaybı ülkeler boyutuna ulaşacak. Tarih hiç değişmedi.”

Ünlü yatırımcı Michael Burry’den kriptoda “çöküşlerin anası” tahmini

Bu hafta başında ise Burry, başka bir uyarı ile “tüm zamanların en büyük spekülatif balonuna” dikkat çekmişti.

İlgili – Uzmandan uyarı: “Bir sonraki finansal krize kripto sebep olacak”

“Fırsattan daha fazla risk”

Burry, Mart ayında yaptığı açıklamada, Bitcoin’in “fırsattan daha fazla risk” taşıdığını bildirmişti. Ayrıca merkez bankalarının kripto paraları “uygun bir statüye” koyabileceğini de belirtiyor.

Lider kripto para yeni zirve yaptıktan sonra Mayıs ayında başlattığı düşüşünü üç aydır sürdürüyor. Bitcoin şu an 37,993 dolardan işlem görüyor.

Kaynak

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.