Peter Todd’dan Satoshi Olduğu İddialarına Esprili Yanıt!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

İsviçre’nin Lugano kentinde Bitcoin’in gizemli kurucusu Satoshi Nakamoto’yu temsil eden bir heykelin açılması, kripto topluluğunda yankı buldu. Ünlü Kanadalı Bitcoin geliştiricisi Peter Todd, HBO’da gösterime giren ve film yapımcısı Cullen Hoback tarafından hazırlanan tartışmalı bir belgeselde kendisinin Bitcoin’in yaratıcısı olarak gösterilmesine mizahi bir dille tepki verdi.

Heykelde, başında kapüşonlu bir figür laptop üzerinde çalışırken betimlenmiş. Todd, Hoback’in kendisini Satoshi olarak gösteren belgeseliyle alay etmek için, heykel ile Hoback’in benzer bir görüntüsünü yan yana paylaşarak esprili bir yaklaşım sergiledi.

Hoback’in Belgeseli ve Tartışmalar

Hoback’in belgeseli, Todd’u Bitcoin’in kurucusu Satoshi Nakamoto olarak göstererek ciddi bir iddiada bulundu. Filmin son sahnelerinde Todd, “Evet, ben Satoshi Nakamoto’yum,” şeklinde bir yorum yapıyor. Ancak Todd, bu ifadenin yanlış yorumlandığını ve kendisinin Nakamoto olmadığını açıkça belirtti. Film, Todd’un bir BitcoinTalk forum gönderisi ve John Dillon isimli bir kimlik ile bağlantısına odaklanırken, kripto topluluğunda bu bağlantıların uzun süredir tartışıldığı ve yeni bir bilgi ortaya koymadığı ifade edildi.

Todd’un yanı sıra kripto topluluğunun diğer üyeleri de belgeseli eleştirerek Hoback’in ortaya koyduğu iddiaların somut kanıtlara dayanmadığını savundu. Todd, Wired.com’a gönderdiği fotoğraflarla, Nakamoto’nun BitcoinTalk’ta aktif olduğu dönemlerde farklı etkinliklerde olduğunu göstererek kendisinin Nakamoto olmadığını ima etti. Buna rağmen Hoback, Todd’un oyun teorisi konusunda bilgili bir kişi olduğunu ve Bitcoin’in yaratıcısı profiline uyduğunu savunmaya devam ediyor.

Satoshi Nakamoto’nun Gizemi Çözülmeyi Bekliyor

Satoshi Nakamoto’nun kimliği, dijital dünyada en çok merak edilen sırların başında geliyor. 2008 yılında Bitcoin’in doğuşundan bu yana Nakamoto’nun kim olduğuna dair birçok teori ortaya atıldı. Peter Todd’un, Lugano’daki heykel üzerinden Hoback’e yönelik mizahi tepkisi, Bitcoin’in yaratıcısına dair süregelen spekülasyonların sembolik bir yansıması olarak yorumlanıyor.

Görünüşe göre, Bitcoin topluluğu Nakamoto’nun bir sır olarak kalmasını kabul etmiş durumda ve bu esrarengiz figürün gelecekte de bir muamma olarak varlığını sürdüreceği düşünülüyor.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.