Ripple, RLUSD ile İnsani Yardımlara Yeni Bir Soluk Getiriyor

Ripple XRP
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Ripple, 16 Ekim’de tanınmış insani yardım kuruluşu Uluslararası Kurtarma Komitesi (IRC) ile iş birliği yapacağını duyurdu. Bu ortaklık, insani yardım sağlama çözümleri geliştirmeyi hedefliyor. Ripple, IRC’nin insani yardımları ulaştırmak için kendi stablecoin’i RLUSD’yi kullanabileceğini belirtti.

IRC, dünya genelinde krizlerden etkilenen insanlara yardım etme çabalarıyla tanınıyor. Ortaklık, yalnızca yardım ulaştırmakla kalmayacak, aynı zamanda IRC’nin, felaketler ve siyasi karışıklıklar sonrası insanların yeniden hayata tutunmalarına yardımcı olmasına da olanak tanıyacak.

Ripple, insani yardımlara yönelik bağışlarla da tanınıyor ve çeşitli kuruluşları destekliyor. 2018’den bu yana Ripple Impact programı aracılığıyla 185 milyon doların üzerinde bağışta bulunuldu. Geçen yıl ise 25 milyon dolarlık hibe verildi. Ripple, Mercy Corps, Mojaloop Foundation ve Bill & Melinda Gates Foundation gibi birçok şirketle de ortaklık kurdu.

Ripple’ın ortakları 80’den fazla ülkede faaliyet gösteriyor ve insanlara yardım ve mali kapsayıcılık sağlıyor. Duyuruda, Birleşmiş Milletler’in küresel sorunların artmasıyla 360 milyon insanın yardıma ihtiyaç duyduğunu belirttiği vurgulandı.

Ripple, IRC’ye destek olmak için 1 milyon dolarlık bir taahhütte bulundu. Çok yıllı bir taahhüt olan bu destek, IRC’nin blockchain teknolojisini keşfetmesine yardımcı olacak. Ripple, iki ana alanda katkıda bulunacak: sınır ötesi transferler ve nakit yardım programları.

Ripple, küresel bir ödeme sağlayıcısı olarak, IRC’nin insani yardım konusundaki başarısını kullanarak bu ortaklığın insani yardımların kapsamını değiştirebileceğine inanıyor. IRC, 40’tan fazla ülkede yardım ulaştırdı ve 70 milyon dolardan fazla voucher ve nakit yardım sağladı.

IRC’nin başkanı David Miliband, insani krizlere daha hızlı yanıt vermek için daha yenilikçi yollar bulmaya kararlı olduklarını belirtti. IRC, Ripple’ın ödeme geçidini ve stablecoin’leri kullanarak daha sınırlı erişime sahip alanlardaki insanlara hizmet etmeyi planlıyor.

Ripple, RLUSD stablecoin’ini tanıtma planlarını açıkladı ancak onay bekliyor. RLUSD’nin ilk lansmanında yer alacak olan Bitstamp, CoinMENA, Independent Reserve ve Bitso gibi çeşitli borsalar belirlendi. RLUSD, Ethereum ve XRP Ledger üzerinde beta test aşamasında bulunuyor. Ripple, şu ana kadar RLUSD’nin dolaşıma girmesi için %99’unu basmış durumda.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.