USDT’nin Kullanıcı Sayısı 330 Milyona Ulaştı: Tether’den Çarpıcı Veriler

tether usdt
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Dünyanın en büyük stablecoin’i USDT, 16 Ekim itibarıyla Tether tarafından paylaşılan son verilere göre, 330 milyon on-chain kullanıcıya sahip. Bu rakam, yalnızca USDT tutan on-chain cüzdanları dikkate alarak, USDT’nin benimsenme seviyesini vurguluyor.

Tether’in ekonomi müdürü Phillip Gladwell, bu kullanıcı sayısının geçtiğimiz yıl önemli ölçüde arttığını belirterek, USDT’nin son dört çeyrekte ortalama %9 büyüme gösterdiğini ifade etti. Özellikle üçüncü çeyrek, 36.25 milyonluk bir artışla en iyi çeyrek oldu.

Gladwell, “USDT, 330 milyon on-chain cüzdan ve hesap ile önemli bir benimseme gördü; bu, ABD nüfusuna eşdeğer!” dedi. Rapor, USDT kullanıcılarını belirlerken yalnızca blockchain ağları üzerinden USDT transferi yapanları dikkate aldı ve merkezi borsalar aracılığıyla yapılan off-chain işlemleri dışladı. Ancak Gladwell, off-chain hesapların eklenmesinin kullanıcı sayısını daha net bir şekilde göstereceğini ve bu sayının on milyonlarca artabileceğini öngördü.

USDT’nin büyüme trendi, Ethereum katman-2 ağları ve The Open Network (TON) gibi yeni platformların etkisiyle şekilleniyor. Tether Insights verilerine göre, Optimism, Arbitrum ve Polygon gibi Ethereum L2’lerinde USDT cüzdanları sırasıyla %302, %173 ve %142 oranında büyüdü.

Bunun yanı sıra, Avalanche, Solana ve BNB Smart Chain gibi katman-1 ağları da önemli artışlar kaydetti. Ancak, bu yıl USDT entegrasyonları gerçekleştiren TON ve Celo, en yüksek büyümeyi gösterdi; TON, son altı ayda 3.3 milyon, Celo ise 132 bin kullanıcı ekledi.

Cryptoquant verileri, USDT’nin TON blockchain’inde popülaritesini de vurguluyor. Crypto analisti Maartun, TON’un ERC-20’ye benzer bir token standardı olan Jetton’u kullandığını ve son 30 günde en popüler Jetton’un USDT olduğunu belirtti. USDT, Telegram ile entegrasyonu sayesinde sosyal platformda çeşitli işlemler için yaygın bir şekilde kullanılıyor.

Tether’in stablecoin pazarındaki hâkimiyeti, son bir ayda %1’lik bir büyüme ile sürüyor ve USDT şu anda %69.33’lük bir pazar payına sahip. Tether, son 10 yılını kutlarken, stablecoin pazarının kalabalıklaşacağı bir geleceğe hazırlık yapıyor ve diğer endüstrilere yatırım yapmayı sürdürüyor. CEO, emtia ticareti ve geleneksel finans alanlarını araştırdıklarını belirtti.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.