PayPal’ın PYUSD Stablecoin’i: %40 Piyasa Değeri Kaybı!

PayPal kripto para rakip olmak için patent başvurusu yaptı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Paypal’ın dolara sabitlenmiş tokenı PYUSD, piyasa değerinin %40’ını kaybetti. Şu anda, stablecoin’in piyasa değeri 618 M $ seviyesinde bulunuyor. Drift ve Kamino gibi platformlardaki düşük getiri fırsatlarının son gerilemenin arkasında olduğu bildiriliyor.

Ağustos ayının son günlerinde, PYUSD’nin piyasa değeri 1 milyar dolarlık bir zirveye ulaştı ve bu da onu o zamanın dördüncü en büyük stabilcoin’i haline getirdi. Token şu anda 618 milyon dolarla sınırlandırılmış durumda ve sadece bir buçuk ay sonra %40 düşüş gösterdi.

PayPal’ın PYUSD’si zirveden haftalar sonra %40 düşüş yaşadı

PYUSD, diğer adıyla Paypal USD, geçen yıl Ağustos ayında Ethereum blok zincirinde piyasaya sürüldü. 29 Mayıs 2024’te Solana blok zincirinde kullanıma sunuldu. Ağustos ayının ikinci haftasında, stabilcoin miktarı Solana’da Ethereum’dan daha fazlaydı. Bu, talebinin Solana’da ana blok zinciri Ethereum’dan daha iyi olduğu anlamına geliyordu.

PayPal ve Kamino Finance arasındaki ortaklık, token sahiplerine cömert getiriler ödeyerek stablecoin’in büyümesini katalize etti. Ancak geçtiğimiz haftalarda Kamino, ödenen getirileri %7’nin altına düşürdü.

Solana tabanlı protokoller olan Drift ve MarginFi de PYUSD token sahiplerine verilen ödüllerin azaldığını gördü. DragonFly Capital yönetici ortağı Haseeb Qureshi’ye göre, Kamino teşviklerinin azalması, PYUSD arzının azalmasına en büyük katkıyı sağlayan unsur.

Bununla birlikte, Salı günü Kamino, kullanıcıların WIF, POPCAT ve BONK meme coin pozisyonlarını teminat olarak kullanmalarına olanak tanıyacak stablecoin’i altcoin piyasasına ekledi. Borç verme protokolünün her hafta ek olarak 10.000 $ ödül ödeyeceği bildiriliyor. Ethereum tabanlı merkezi olmayan bir borsa olan Aave’deki borç verenler %4,3 oranında getiri elde ediyor.

Diğer Stablecoinler düşüşün ortasında sabit kaldı

USDC ve USDT’nin piyasa değerleri, PYUSD’nin düşüşüne rağmen geçtiğimiz bir buçuk ay içinde sabit kaldı. CoinMarketCap verilerine göre, Tether’in piyasa değeri geçtiğimiz ay bir milyar dolar artarak 119 milyar dolara ulaştı. Öte yandan Circle’ın tokenı, piyasa değerinde 2 milyar dolar kaybetmeden önce kısa bir kazanç yaşadı.

Coinmarketcap, Ağustos ayında PYUSD’nin sırasıyla yaklaşık 118 milyar dolar ve 35 milyar dolar piyasa değerine sahip USDT ve USDC ile rekabetçi bir seviyeye girdiğini belirtti. O dönemde PYUSD’nin piyasa değeri 1 milyar dolardı.

CoinGecko’nun 16 Ekim tarihli verileri, Solana merkezli PYUSD’nin piyasa değerinin Ağustos ayından bu yana 400 milyon doların üzerinde bir düşüşle yaklaşık 267 milyon dolar olduğunu ortaya koydu. Ethereum Mainnet’te dolaşımdaki toplam token sayısı da 350 milyon doların üzerinde. Veriler ayrıca, mevcut toplam çapraz zincir PYUSD piyasa değerinin yıldan yıla %375 artmaya devam ettiğini ve tokenin piyasa değerine göre dokuzuncu sırada yer aldığını gösterdi.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.