Derin Taklit Teknolojisiyle Kripto Dolandırıcılığı Yapan Çeteye Darbe

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Hong Kong yetkilileri, derin sahtekarlık teknolojisi kullanarak 43 milyon dolarlık bir kripto romantizm dolandırıcılığı yapan bir suç sendikasını tespit etti. Operasyon sonucunda 27 kişi, üniversite mezunları da dahil olmak üzere gözaltına alındı.

Derin Taklit Teknolojisiyle Kripto Dolandırıcılığı

Yerli bir medya raporuna göre, sendika geçen yıl ekim ayından beri Hung Hom’daki 4,000 metrekarelik bir sanayi biriminde faaliyet gösteriyordu. Dolandırıcılar, video görüşmeleri sırasında sahtekarların yüzlerini çekici kadınların yüzleriyle değiştirmek için yapay zeka kullandı. Bu derin sahtekarlık teknolojisi, erkek dolandırıcıların Asya’daki, özellikle Singapur, Çin anakarası, Tayvan ve Hindistan’daki kurbanlarına güven vermesine yardımcı oldu.

Kıdemli Süperintendent Fang Chi-kin, grubun sahte ticaret platformları geliştirmek ve çevrimiçi operasyonlarını yönetmek için üniversite dijital medya mezunlarını işe aldığını belirtti.

Kurbanları Kripto Yatırımına Yönlendirdiler

Dolandırıcılar, kurbanları sosyal medya aracılığıyla tanışarak güven oluşturdular. Kendilerini etkileyici kariyer ve akademik geçmişe sahip, arzu edilen partnerler olarak sundular. Güven sağlandıktan sonra, kurbanlara kripto para yatırım fırsatları sundular. Dolandırıcılar, yatırım yapmaları için sahte ticaret kayıtları göstererek büyük miktarlarda para yatırmaya ikna ettiler. Birçok kurban, paralarını çekemediklerinde dolandırıldıklarını fark ettiler.

Polis Operasyonu ve Ele Geçirilen Eşyalar

9 Ekim’deki baskında, polis 100’den fazla mobil telefon, bilgisayar ekipmanı, lüks saatler ve 200,000 HKD’den fazla nakit para ele geçirdi. Şüpheliler, 21 ila 34 yaşları arasında ve dolandırıcılık komplosuna katılmak ve saldırı silahı bulundurmak gibi suçlarla karşı karşıya.

Yetkililer, dolandırıcılara kurbanları etkilemenin etkili taktiklerini öğreten eğitim belgeleri buldu. Ayrıca, en başarılı dolandırıcıların aylık kazançlarını gösteren bir “performans panosu” da keşfedildi. En başarılı dolandırıcının bir ayda 266,000 dolara kadar kazandığı bildirildi.

Hong Kong’daki Kripto Düzenlemeleri

Bu dolandırıcılık skandalı, Hong Kong’un kripto para ortamında düzenleyici incelemelerin artmasıyla ortaya çıktı. Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC), şu anda lisans başvurusu yapan yaklaşık bir düzine kripto platformunu değerlendiriyor. SFC CEO’su Julia Leung, kripto işlerini yürütmek için onay bekleyen 11 platformun yerinde değerlendirildiğini duyurdu.

SFC, sanal varlık ticaret platformlarına (VATP) lisans vermeyi planlıyor ve bu platformların uyumluluğunu artırmak için şartlı lisanslar vermeyi hedefliyor. Şu anda bu platformlar “lisanslı kabul edilen” statüsünde faaliyet gösteriyor, ancak SFC, yatırımcıları bu firmalarla işlem yapmamaları konusunda uyardı.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.