Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari’den Bitcoin Hakkında Sert Açıklamalar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Minneapolis Fed Başkanı Neel Tushar Kashkari, Bitcoin hakkında açıklamalarda bulunarak, dijital varlığın on iki yıl boyunca değer kaybettiğini ve artık değersiz hale geldiğini ifade etti. Kashkari, ABD iş gücü piyasasının güçlendiğini ve enflasyon rakamlarının azaldığını belirtti.

İşsizlik ve Enflasyon Üzerine Görüşler

Kashkari, Fed’in veri odaklı kararlar almaya devam edeceğini vurguladı ve işsizlik oranlarını artırmanın enflasyonu kontrol etmek için uygun bir yol olmadığını söyledi. Düşük iş gücü talebinin, ülkede artan işsizlikle sonuçlanabileceğini belirtti.

Çin ve Ekonomik Tehditler

Ayrıca, Fed’in Çin’in ABD ekonomisi için bir tehdit oluşturmadığına inandığını ve Çin yuanının, dünya rezerv para birimi olarak ABD dolarıyla rekabet edemeyeceğini ifade etti.

Bitcoin’in Değersizliği

Kashkari, dijital varlıkların uzun süre var olmasına rağmen, kriptonun hâlâ geçerli bir para birimi olamadığını savundu. Bununla birlikte, iki yıldır var olan jeneratif yapay zekâ teknolojisinin potansiyelini destekledi.

Bitcoin’in Performansı

Kashkari’nin açıklamalarına rağmen, Bitcoin yıllar içinde dikkate değer bir performans sergiledi. 2012’de %9, 2016’da %59 ve 2020’de %171 artış gösterdi. Bu yıl, Bitcoin, büyük varlık sınıflarını geride bıraktı ve son bir ayda %10, yıl başından bu yana ise %45 değer kazandı.

Üçüncü Çeyrek Zorlukları

Ancak, üçüncü çeyrek Bitcoin için zorlu geçti. CoinGecko verilerine göre, Bitcoin’in fiyatı neredeyse değişmedi ve yalnızca %0.8 artış gösterdi. Diğer büyük varlık sınıfları Bitcoin’den daha iyi performans gösterdi; altın %13.8 artışla öne çıktı.

Spot Bitcoin ETF’lerine Artan Talep

ABD Spot Bitcoin ETF’lerine olan talep de arttı. ETF takipçisi Sosovalue’a göre, 11 Ekim’de toplam 253.54 milyon dolar, 14 Ekim’de ise 555.86 milyon dolar tutarında giriş yaşandı.

ABD Seçimlerinin Bitcoin Üzerindeki Etkisi

Jefferies raporu, yaklaşan seçimlerin kripto için büyük bir kazanç olduğunu vurguladı. Eski başkan Donald Trump ve Demokrat aday Kamala Harris’in her ikisi de dijital varlıkların gelişmesi için daha kripto dostu bir ortam yaratma sözü verdi. Trump, Nashville, Tennessee’de düzenlenen Bitcoin Konferansı 2024’te, göreve geldiğinde ABD’nin küresel bir kripto merkezi olacağına dair söz verdi.

Azalan Bitcoin Rezervleri

CryptoQuant verileri, merkezi borsalardaki Bitcoin rezervlerinin tüm zamanların en düşük seviyesine ulaştığını gösteriyor. Azalan rezervler, kripto yatırımcılarının varlıklarına olan güveninin arttığını ve Bitcoin’lerini saklamak için daha fazla non-kustodiyal çözüm tercih ettiğini ortaya koyuyor.

Bitcoin rezervleri bu borsalarda arttığında, fiyat genellikle ters bir eğilim gösteriyor, çünkü bu durum artan satış baskısını yansıtıyor. Şu anda Bitcoin, son 24 saatte %2.14, son yedi günde ise %4.48 artışla 65,559 dolardan işlem görmekte.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.