Google, Bitcoin Yatırımcılarını Şaşkına Çeviriyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Google, “Bitcoin fiyatı” veya “Ethereum fiyatı” gibi arama sorgularında, kripto para birimlerine ait canlı fiyat grafiklerini sonuçlardan kaldırarak yatırımcıları şaşırttı. 2018’den beri mevcut olan bu özellik, birkaç gündür erişilemez durumda; ancak bunun geçici bir sorun mu yoksa kalıcı bir karar mı olduğu belirsizliğini koruyor.

Google’dan Henüz Resmi Açıklama Yok

Google, fiyat grafiklerinin kaldırılmasına dair henüz resmi bir açıklama yapmadı. Bazı kullanıcılar, bu durumu yaklaşan ABD seçimleri öncesindeki bir Google algoritma deneyine bağlıyor.

SoSoValue platformunda bir kullanıcı, “Bu iyi bir işaret, Bitcoin’in kimsenin göz ardı edemeyeceği bir şey olduğunu söylüyor. Özellikle dijital dünyaya bu kadar yatkın bir şirket olan Google için bu geçerli. Mücadele sadece kripto paranın benimsenmesiyle ilgili değil, dijital çağın yönetimindeki şirketlerin çıkarlarıyla da alakalı,” yazdı.

Bu kullanıcı, “Eğer [arama motoru] Bitcoin’i ana sekme olarak kaldırdıysa, o zaman halkı başka bir kanala yönlendirmeyi amaçlıyor. Sorunun benzer bir şekilde değil, neden olduğunu sormamız gerekiyor,” ifadelerini kullandı.

Kripto Para Fiyat Grafiklerinin Kaldırılması

Kripto para fiyat grafiklerinin kaldırılmasına rağmen, borsa ve endeks grafiklerinin arama sonuçlarında görünmeye devam ettiği belirtildi. Daha önce, Google en çok aranan kripto paraların gerçek zamanlı değerlerini gösteren grafikler sağlıyordu.

Kripto para fiyatlarını takip etmek isteyenler için veriler Google Finance üzerinden erişilebilir durumda. Ancak, platformdaki en son güncellemelerin 7 Ekim’de kaydedildiği, veri yakalama sürecinde potansiyel bir teknik sorun olabileceğini gösteriyor.

Kripto alanındaki tutkulu kullanıcılar, arama motorunun bu fiyat grafiklerini geri getirip getirmeyeceğini veya bu durumun çevrimiçi kripto verilerinin nasıl sunulacağı konusunda bir örnek oluşturup oluşturmayacağını dikkatle izliyor.

Bitcoin Fiyatı Araması Düşüşte

Yatırımcılar, Google’dan net bir açıklama beklerken, “Bitcoin” arama teriminin Google Trendler’de dört yılın en düşük seviyesine ulaştığı bildirildi. Mevcut değişiklik, hem masaüstü hem de mobil kullanıcıları etkiliyor. Ayrıca, Google Finance’teki Bitcoin fiyatı 7 Ekim’den beri güncellenmiyor.

BTC, etkilenen tek kripto para değil. Arama motoru, Ethereum ve Solana’nın fiyat grafiklerini de kaldırdı. Ancak XRP, DOGE ve BNB etkilenmedi.

Kripto Piyasasında Spekülasyonlar

Piyasa trader’ları, bu kaldırmaların kripto para birimlerini baskı altına almak amacıyla yapılmış olabileceğini öne sürüyor. The Bitcoin Therapist, X platformunda, “Google’ın, arama sonuçlarındaki fiyat grafiğini kaldırarak Bitcoin boğa piyasasını bastırmaya çalıştığına dair söylentiler dolaşıyor,” yorumunu yaptı.

Mevcut durumda Bitcoin (BTC) fiyatı 64,788 dolar seviyesinde ve son 24 saatte %3.2 artış gösterdi. Bugün, küresel kripto piyasa değeri 2.35 trilyon dolar, BTC’nin piyasa değeri ise 1.28 trilyon dolar olarak kaydedildi; bu da Bitcoin’in piyasa hakimiyetinin %54.41 olduğu anlamına geliyor.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.