SEC, XRP ETF’sini Onaylarsa XRP Ne Kadar Yükselebilir?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Ripple Labs, yıllardır ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile XRP tokenları üzerinde bir savaş vermekte. Tüm bu süreçte, yatırım kurumları Spot XRP ETF’sinin olasılığını gündeme getirmeye başladı. Peki, bu nasıl çalışacak?

ABD’de, Bitcoin (Ocak 2024) ve Ethereum (Temmuz 2024) performansını takip eden borsa yatırım fonlarının (ETF) piyasaya sürülmesinin ardından, sektördeki yatırımcılar bir sonraki ETF’nin ne olacağı konusunda merak içindeydi. Görünüşe göre Ripple’ın XRP’si sıradaki isim.

Bitwise, Ekim ayının başında Delaware’de bir XRP yatırım aracını kaydettirdi. Canary Capital ise birkaç gün sonra benzer bir adım attı. İlk şirket henüz ETF başvurusu yapmamışken, ikinci şirket bunu tamamladı. ETF Store Başkanı Nate Geraci, ETF onayının “ne zaman, değilse ne zaman” meselesi olduğunu belirterek iyimserliğini dile getirdi.

Ripple’ın ETF onayı, büyük ölçüde ABD siyasi ortamına bağlı Ancak Geraci, Ripple’ın ETF’sinin onaylanmasının büyük ölçüde ABD siyasi ortamına bağlı olduğunu vurguladı. Nate, ABD Başkanlığı veya SEC yönetiminde bir değişikliğin XRP’nin ETF ilerlemesi için kritik olabileceğine inanıyor.

Ripple Labs, 10 Ekim’de ABD İkinci Daire Temyiz Mahkemesi’ne karşı çapraz temyiz başvurusunda bulundu. Bu, SEC ile devam eden yasal mücadelesinin bir parçası. Daha önce bu ay, SEC, XRP’nin perakende yatırımcılara programatik satışlarının menkul kıymetler yasalarını ihlal etmediği yönündeki mahkeme kararını bozma talebine itiraz etti. Her iki temyiz de artık tek bir davada birleştirilecek.

Ripple’ın baş hukuk sorumlusu Stuart Alderoty, çapraz temyiz başvurusunun “masada hiçbir şey bırakmamak” amacı taşıdığını belirtti. Alderoty, temyiz sürecinin sonucuna dair iyimser olduğunu, “federal temyiz mahkemesinin sonunda [SEC Başkanı Gary Gensler’ın] sanayimize yönelik yanıltıcı saldırısına bir darbe indireceğini umuyoruz” dedi.

XRP SEC, XRP ETF'sini Onaylarsa XRP Ne Kadar Yükselebilir?

XRP’nin performansı duraklama aşamasında Altcoin’in performansı, her düzenleyici ilerleme ile fiyatlarda bölünmüş bir kayma yaşarken duraklama aşamasında kalıyor. Yazının yazıldığı an itibarıyla, XRP son 24 saatte %0.7 artışla 0.5414 dolardan işlem görüyor. Ancak, işlem hacmi %12.7 azalarak 768 milyon dolara düştü.

Kripto piyasa analistleri, token’in fiyatının bir ETF onayı sonrasında 1.50 – 2.20 dolar seviyelerine yükselebileceğini öngörüyor. Ancak bu eksponansiyel büyüme, daha fazla kurumsal yatırım, daha geniş piyasa benimsemesi ve kripto düzenlemeleri gibi ek faktörlere bağlı olacaktır.

Fiyat tahminine rağmen, piyasa tüccarları “haberi satın al, haberi sat” olgusuna dikkat çekiyor. Bu durum, Bitcoin ve Ethereum piyasalarında ETF onaylandıktan sonra görülmüştü.

Bu yıl Bitcoin, fiyatını 100K doların üzerine çıkarması gereken önemli değişiklikler yaşadı, ancak aylardır 60K dolar aralığında sıkışmış durumda. Bir ETF, mutlaka fiyat artışı anlamına gelmiyor.

Eğer 0.5414 dolarlık seviye direnç olarak kalırsa, XRP mevcut işlem seviyesinden %19’dan fazla düşebilir ve 5 Ağustos’taki 0.431 dolar düşük seviyesini yeniden test edebilir.

Coinglass’ın on-chain verileri, XRP’nin geçici bir fiyat düzeltmesinden fayda görebileceğini öne sürüyor. Veriler, XRP’nin uzun-kısa oranının 0.9 seviyesinde işlem gördüğünü, bunun da son bir ayın en düşük seviyesi olduğunu gösteriyor.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.