SEC Yine Erteledi: İşte Ethereum Opsiyonları İçin Yeni Tarih

sec
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), spot Ethereum borsa yatırım fonlarına (ETF) bağlı opsiyonların listeleme kararını bir kez daha erteledi. 11 Ekim tarihli bir açıklamaya göre, kararın verilmesi için son tarih 19 Ekim’den 3 Aralık’a uzatıldı.

SEC’in Birden Fazla ETF Talebini Ertelemesi

SEC’in bu ertelemesi, Cboe Borsa’sının Ağustos ayında BlackRock’un iShares Ethereum Trust’ı, Fidelity Ethereum Fund’ı ve Grayscale Ethereum Trust’ı içeren dokuz ETF için opsiyon listeleme talebinde bulunmasının ardından geldi. SEC, Eylül ayında Nasdaq’ın elektronik borsa tarafından yapılan benzer bir talebi de ertelemişti.

Buna karşılık, SEC Eylül ayında BlackRock’un spot Bitcoin ETF’si için opsiyon listeleme onayını vermişti. Ancak, Mal Türevleri Ticaret Komisyonu (CFTC) ve Opsiyon Teminat Kurumu’nun (OCC) nihai onayı henüz bekleniyor. Bloomberg analisti James Seyffart, Bitcoin ETF’leri için opsiyonların 2025’in ilk çeyreğinde piyasaya sürülmesinin beklendiğini belirtti. Seyffart, yıl sonuna kadar onay alınmasının da mümkün olduğunu ifade etti.

Opsiyonların Kripto Pazarındaki Rolü

Opsiyonlar, bir varlığı belirli bir fiyattan alma veya satma hakkı veren sözleşmelerdir. Yatırımcılar ve finansal danışmanlar, piyasa dalgalanmalarına karşı riskleri yönetmek için bu opsiyonları kullanırlar. ABD’de, bir taraf sözleşme şartlarını yerine getirmezse, OCC devreye girerek işlemin tamamlanmasını sağlar.

Regüle edilmiş ABD borsalarında spot kripto opsiyonlarının piyasaya sürülmesi, kripto para piyasasında önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Bitwise Invest’te alpha stratejileri başkanı Jeff Park, bu gelişmenin yatırımcılar için son derece cazip fırsatlar yaratabileceğini vurguladı ve OCC’nin karşı taraf riskine karşı sağladığı korumanın önemini belirtti.

Finansal Danışmanlar Üzerindeki Etkileri

Finansal danışmanlar, 9 trilyon dolarlık ETF pazarındaki yatırım akışlarının önemli bir kısmını yönetiyor ve opsiyonları risk yönetim aracı olarak kullanma eğilimindeler. Finansal Planlama Dergisi’nin 2023’teki bir anketine göre, danışmanların %10’undan fazlası, müşteri portföylerini yönetmek için aktif olarak opsiyon kullanıyor. Bu durum, kripto pazarındaki karmaşıklıkları aşmada opsiyonların önemini gözler önüne seriyor.

SEC, ETF opsiyonlarını değerlendirmeye devam ederken, piyasa katılımcıları, bu tür finansal araçların yatırım stratejilerini geliştirmek ve kripto para piyasasındaki riskleri azaltmak için gelecekte kullanılmasını umuyor.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.