Vitalik Buterin’den Tornado Cash Destekçilerine Anlamlı Bağış

ethereum
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin, 240,000 dolar değerinde 100 Ether’i Free Alexey & Roman Storm adlı hukuki savunma fonuna bağışlayarak tekrar gündeme geldi. Bu fon, Tornado Cash geliştiricisi Roman Storm’u destekliyor. Buterin’in bu, devam eden hukuki zorluklar arasında fona yaptığı üçüncü katkı oldu.

Şu ana kadar, fon 327 ETH’nin üzerinde, yaklaşık 785,000 dolar toplamış durumda. Defend Roman Storm topluluk fonu sayfasına göre, bu fonlar 148 ödemeden oluşuyor. Toplanan fonlar, Tornado Cash geliştiricilerinin hukuki savunmasına destek olmak için kullanılacak.

Bağışların ardından Storm, Buterin’e teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı:

“Bu benim için ne kadar anlam ifade ettiğini tarif edemem. Uzun süreli desteğiniz için teşekkür ederim.”

New York Hakimi, Tornado Cash Geliştiricisinin Davasının Devam Etmesine Karar Verdi

Eylül ayının sonlarında yapılan bir telefon görüşmesi sırasında, New York’ta bir hakim, ABD Adalet Bakanlığı’nın (DOJ) Tornado Cash geliştiricisi Roman Storm’a karşı açtığı davanın duruşmaya geçeceğine karar verdi.

Güney Bölgesi New York (SDNY) Bölge Hakimi Katherine Polk Failla, Storm’un aleyhindeki ceza davalarının düşürülmesi için yaptığı başvuruyu reddetti. Failla, Storm’un aleyhindeki suçlamaların temelsiz olmadığını ve “Bay Storm’un yalnızca kod yazdığı için yargılandığına dair anlatısını kabul edemeyeceğini” belirtti.

Storm ve destekçileri, birinin kod yazdığı için yargılanmasının, birinin konuşmasından dolayı yargılanmasıyla aynı olduğunu, dolayısıyla kodlamanın ABD Anayasası’nın İlk Değişikliği tarafından korunması gerektiğini savunuyor. Ancak Failla, kodun işlevsel yeteneğinin, İlk Değişiklik anlamında konuşma olmadığını belirtti.

Duruşma 2 Aralık’ta Başlayacak ve Toplum Desteği Artıyor

Roman Semenov ve Storm, gizlilik karıştırıcısı ile ilgili üç suçlamayla geçen Ağustos ayında iddianameyle karşı karşıya kaldı: kara para aklama suçuna teşebbüs, lisanssız bir para aktarım işi yürütme suçuna teşebbüs ve Uluslararası Acil Durum Güçleri Yasası’nı ihlal etme suçuna teşebbüs.

Storm, suçlamalara karşı suçsuz olduğunu belirtti ve Tornado Cash’in herkes tarafından kullanılabilen açık kaynaklı bir yazılım olduğunu, Tornado Cash geliştiricileri tarafından kontrol edilmediğini savundu.

Merakla beklenen duruşma, 2 Aralık’ta New York’ta başlayacak ve iki hafta sürmesi bekleniyor. Eğer tüm üç suçlamadan mahkum olursa, Storm en fazla 45 yıl hapis cezası ile karşı karşıya kalacak. Bu durum, kripto topluluğunu sarstı ve yazılımcılara büyük bir destek akışına neden oldu.

2024’ün ilk yarısında, Tornado Cash karıştırıcısına yapılan yatırımlar, ABD’nin Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC) tarafından uygulanan yaptırımlara ve ABD yetkililerinin devam eden hukuki baskısına rağmen neredeyse 2 milyar dolara ulaştı. Bu, önceki yılın toplamına göre %50’lik bir artış anlamına geliyor.

Yaptırımlar, yalnızca Tornado Cash kullanıcılarının OFAC uyumlu merkezi borsa ve hedef cüzdan adresleri aracılığıyla fon transferi yapmayı amaçladıkları takdirde etkiliydi; bu adresler takma ad olarak kullanılabiliyor ve talep üzerine oluşturulabiliyor.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.