Binance’ın Piyasa Payı Daralıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Eylül 2024’te Binance, hem türev hem de spot işlem hacimlerinde önemli bir düşüş yaşadı. CCData’nın raporuna göre, platform, Aralık 2023’ten bu yana en düşük işlem hacimlerini bildirdi. Türev işlemlerinin hacmi %21 azalarak 1.25 trilyon dolara geriledi ve bu, Ekim 2023’ten bu yana en kötü performans olarak kaydedildi. Bu düşüş, borsa için büyük bir darbe oldu ve türev piyasa payı %40.7’ye düşerek geçen yıl Eylül’den bu yana en düşük seviyeye ulaştı.

Spot işlem hacmi de %22.9 oranında azalarak 344 milyar dolara geriledi ve bu da 2023 Kasım ayından bu yana en düşük rakam oldu. Binance’ın global spot piyasa payı %27’ye düşerken, bu, Ocak 2021’den bu yana en düşük seviyeyi temsil ediyor. Spot ve türev işlemlerindeki toplam piyasa payı ise %36.6’ya inerek Eylül 2021’den bu yana en düşük düzeye geriledi.

Düzenleyici Baskılar Binance’ı Sarsıyor

Binance’ın küçülen piyasa payının, artan düzenleyici baskılarla bağlantılı olduğu belirtiliyor. Binance, Mart 2023’ten bu yana global bir inceleme altında. Haziran 2023’te ABD SEC tarafından açılan davada, Binance’ın kayıtsız bir aracı olarak faaliyet gösterdiği ve “kayıtsız menkul kıymetler” sattığı iddia edildi. Ayrıca, Binance, bu iddialar üzerine ABD düzenleyicilerine 4.3 milyar dolar ceza ödemeyi kabul etti.

Eski Binance kurucusu ve CEO’su Changpeng Zhao, Banka Gizliliği Yasası ihlali nedeniyle suçlandı ve dört ay hapis cezası aldı. Zhao, geçtiğimiz hafta hapisten serbest kaldı. Plea anlaşması çerçevesinde, Zhao’nun Binance’ın yönetiminde aktif bir rol oynaması yasaklandı.

Crypto.com, Olumsuz Eğilime Rağmen Büyüyor

Bu dönemde Binance zorluklarla boğuşurken, Crypto.com önemli kazançlar elde etti. Borsa, spot işlem hacmini %40.2 artırarak 134 milyar dolara çıkardı ve türev işlem hacmi %42.8 artışla 149 milyar dolara yükseldi. Crypto.com, Eylül ayında işlem hacmi bakımından dördüncü en büyük borsa haline gelerek %11 piyasa payı elde etti.

Buna rağmen, merkezi borsalardaki genel işlem faaliyetinde düşüş devam etti. Spot ve türev toplam işlem hacmi %17 azalarak günlük 4.34 trilyon dolara düştü ve bu, Haziran 2024’ten bu yana görülmeyen bir seviyeyi temsil ediyor.

Analistler, “Düşüş, genellikle yaz aylarının sonlarında görülen tarihsel mevsimsellik trendleriyle örtüşüyor,” diyerek, önümüzdeki birkaç ay içinde işlem yoğunluğunun artacağı tahmininde bulundular. ABD Merkez Bankası’nın faiz oranlarını düşürme olasılığı gibi faktörlerin, piyasada likiditeyi artırması bekleniyor.

Sonuç

Binance’ın düşüşü, düzenleyici baskıların etkisini gösterirken, Crypto.com gibi diğer platformlar bu zorlu süreçte büyüme fırsatları yakalamayı başardı. Kripto para piyasasında önümüzdeki dönemde nasıl bir seyrin izleneceği ise merak konusu.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.