Ethereum ETF’si Başarısız mı? BlackRock Açıklıyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

BlackRock’ın dijital varlıklar yöneticisi Robert Mitchnick, şirketin bu yıl başında piyasaya sürdüğü spot Ethereum (ETH) borsa yatırım fonunun (ETF) beklenenden düşük bir yatırım akışı aldığını bildirdi. Fortune dergisine göre, Mitchnick, iShares Ethereum Trust (ETHA) ETF’sine olan akışların, BlackRock’ın diğer bir ürün olan iShares Bitcoin Trust (IBIT) ETF’sine kıyasla “hayal kırıklığı yarattığını” belirtti.

Ethereum ETF’sinin Performansı

SosoValue gibi kripto varlık izleme platformlarına göre, 30 Eylül itibarıyla IBIT’in toplam net akışları 21,5 milyar dolar iken, ETHA’nın net akışları sadece 1,15 milyar dolarda kaldı. Mitchnick, bununla birlikte, ETHA’nın geleneksel varlık ETF’leriyle kıyaslandığında oldukça başarılı olduğunu ifade etti. “Bir ETF’nin yedi hafta içinde bir milyar Dolar Yönetim Altındaki Varlık (AUM) seviyesine ulaşmasını görmek oldukça nadirdir. Çoğu durumda, yeni bir ETF’nin bu seviyeye ulaşması yıllar alır,” dedi.

Yatırımcı Eğitimi Ön Planda

Mitchnick, Ethereum’un yatırım hikayesinin birçok yatırımcı için daha karmaşık olduğunu vurguladı. Bu durumun, ETHA’nın Bitcoin ETF’lerine kıyasla daha az yatırım çekmesinin ana nedenlerinden biri olduğunu belirtti. “ETH ile ilgili yatırım hikayesinin ve anlatısının birçok yatırımcı için anlaşılmasının zor olduğunu düşünüyorum, bu yüzden birçok müşterimizle eğitim yolculuğuna çok bağlıyız,” dedi.

Gelecek Beklentileri

Mitchnick, Ethereum ETF’sinin akış ve AUM açısından Bitcoin ETF’lerinin büyüklüğüne ulaşmasını beklemediğini, ancak bunun yine de iyi bir başlangıç olduğunu belirtti. BlackRock’ın, Ethereum’un potansiyelini daha iyi anlatmak için eğitim çalışmalarını sürdürmesi, bu varlığın gelecekteki yatırım fırsatlarını artırabilir.

Sonuç olarak, BlackRock’ın Ethereum ETF’si, piyasa katılımcıları arasında ilgi çekse de, Bitcoin kadar büyük bir akışa ulaşmakta zorlanıyor. Ancak bu durum, yatırımcıların Ethereum hakkında daha fazla bilgi edinmesi için bir fırsat sunuyor.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.