Ethereum fiyatı artıyor, cüzdan adresleri düşüyor: Neden?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Son dönemde Ethereum (ETH) fiyatı önemli bir artış gösterirken, yeni cüzdan adreslerinin sayısında kayda değer bir düşüş yaşanıyor. TheBlock’ın verilerine göre, son üç ayda yeni ETH adresleri %44’ten fazla azaldı. 27 Haziran 2024 tarihinde Ethereum ağı üzerindeki yeni adres sayısı 138,620 ile zirve yapmışken, bu rakam üç ay sonra 78,390’a geriledi.

Yeni Ethereum Adreslerindeki Düşüş

1 Haziran 2024 tarihinde Ethereum ağı üzerindeki yeni adres sayısı yaklaşık 100,680 iken, 27 Haziran’da bu sayı %37.7 artışla 138,620’ye yükselmişti. Ancak bu tarihten itibaren yeni adres sayısında bir dizi düşüş gözlemlendi. 1 Ağustos 2024’te yeni ETH adresleri yalnızca 87,360’a düştü ve bu da 27 Haziran tarihine göre %37’lik bir kayba işaret ediyor. Bununla birlikte, ETH’nin toplam aktif adres sayısı da 722,080’den 615,180’e inerek %15’lik bir düşüş yaşadı.

Analistler, Ethereum adreslerindeki bu düşüşü, ABD’deki spot Ether ETF’lerinin lansmanı ile ilişkilendiriyor. Yatırımcıların doğrudan Ethereum satın almak yerine ETF’ler üzerinden işlem yapmayı tercih ettikleri belirtiliyor. Ayrıca, Solana’nın yeni meme token’ları ile birlikte kullanıcı ilgisinin Solana’ya kaydığı da ifade ediliyor.

1 Eylül’de yeni ETH adreslerinin sayısı biraz artarak 102,710’a ulaşsa da, 25 Eylül itibarıyla bu sayı 78,390’a düşerek 27 Haziran’a göre %43 ve ayın başına göre %23 azalmış durumda.

Balinaların Satışları ve Fiyat Artışı

Ethereum blockchain üzerinde bulunan bazı büyük yatırımcılar, mevcut fiyat rallisinden faydalanarak ETH’lerini satmayı tercih ediyor. Örneğin, 23 Eylül’de bir balina 3,510 ETH’yi Kraken borsasına yatırdı. Bu işlemden önce başka bir balina 150,000 ETH çekip başka borsalara yatırmıştı.

Şu anda ETH fiyatı 2,630 dolara ulaşmış durumda ve bu rakam, geçen haftaya göre %10.68 ve yıl başına göre %15’lik bir artış gösteriyor. Fiyat artışı ile ilgili yorumlar da gelmeye başladı; bazı analistler, balinaların tokenlerini satmasının, talep düşük olduğunda fiyat artışlarını olumsuz etkileyebileceğini belirtirken, diğerleri ETH için daha fazla fiyat artışlarının olabileceğini öne sürüyor.

Analist Kingpin Crypto, “ETH haftalık görünümü mükemmel; fiyat açıkça bir talep bölgesinde. Eğer fiyat 2,750 doların üzerine çıkabilirse, Ethereum’a tamamen yatırım yapmak mantıklı” diye yorumda bulundu.

Sonuç olarak, Ethereum fiyatındaki artış, yeni cüzdan adreslerindeki düşüşle çelişkili bir durum sergiliyor. Yatırımcıların ve analistlerin dikkatle takip ettiği bu süreç, Ethereum’un geleceği açısından kritik bir öneme sahip. Balinaların satışları ve ETF’lerin etkisi, kripto para ekosisteminin dinamiklerini şekillendirmeye devam ediyor.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.