Euro Bazlı Stablecoin’ler: Avrupa’nın finansal geleceği

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Küresel banka konglomeratı Société Générale, kripto ve stablecoin’lerin küresel finans sisteminin önemli bir bileşeni haline gelmesi için Bitpanda ile iş birliği yaptı.

Bitpanda, banka konglomeratının blockchain yan kuruluşu Société Générale-FORGE ile birlikte euro bazlı stablecoin EUR CoinVertible (EURCV) için ana akım benimsenmesini ilerletmek amacıyla çalışacak.

Société Générale-FORGE CEO’su Jean-Mark Stenger, bu ortaklığın stablecoin’leri daha geniş finansal sistemin bir parçası haline getirmede kritik bir adım olduğunu belirtti. Stenger, Cointelegraph’a şunları söyledi:

“Bu ortaklık, stablecoin’leri küresel finans sisteminin temel bir bileşeni haline getirme vizyonumuzu gerçekleştirmek için kritik bir adım. Bitpanda ile birlikte, Avrupa kullanıcılarına stabil, güvenli ve erişilebilir bir dijital para sunma konusunda kendimize güveniyoruz.”

Ortaklık, kripto endüstrisi için ilk kapsamlı düzenleyici çerçeve olan Kripto Varlıklar Üzerine Pazarlar (MiCA) yasasının tam uygulanmasının öncesinde gerçekleşiyor. Kripto varlık hizmet sağlayıcılarını etkileyen çerçevenin 30 Aralık’ta tamamen yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Euro Bazlı Stablecoin’ler Avrupa Kripto Endüstrisi İçin Hayati

Bitpanda’nın İkinci CEO’su Lukas Enzersdorfer-Konrad, euro bazlı stablecoin’lerin Avrupa kripto endüstrisinin geleceği için hayati öneme sahip olduğunu ifade etti ve şöyle yazdı:

“Pazar değişiyor, geleneksel finansla entegrasyon artıyor ve tamamen düzenlenmiş stablecoin’ler, bunu mümkün kılacak köprü olacak. Société Générale-FORGE ile bu geleceği bir adım daha yaklaştırmak için çalışacağız.”

Stablecoin’ler, fiat para birimleri ile dijital varlıklar arasındaki ana geçiş yoludur. Yatırımcıların düzenlenmiş stablecoin’lere erişimi, kripto paralara daha fazla yatırım çekmek için esastır.

Société Générale’in yeni stablecoin’i MiCA uyumlu olacak ve Avrupa yatırımcıları için Bitpanda ticaret platformunda listelenecek.

Société Générale, 2023 itibarıyla toplam 1,7 trilyon dolar varlığa sahip olan dünyanın 19. en büyük bankacılık grubudur.

euro Euro Bazlı Stablecoin'ler: Avrupa'nın finansal geleceği

MiCA Düzenlemeleri Yolda

Artan sayıda kripto firması, MiCA yasasının tam uygulanmasına hazırlanıyor; bunlar arasında Hollanda’nın en eski kayıtlı kripto broker firması Coin Meester’i satın alan Kraken borsası da var.

Yaklaşan MiCA yasası, Avrupa Birliği’ni dijital varlıklar için bütünsel bir düzenleyici çerçeveye sahip ilk yargı yetkisi haline getirecek ve bu durum, uyum uzmanlarına göre kripto düzenlemesi için dönüm noktası olabilir.

MiCA’nın tam uygulanması Aralık 2024 için planlansa da, uygulamanın teknik karmaşıklığı nedeniyle potansiyel gecikmeler yaşanabilir. Crystal Intelligence’ın uyum ve düzenleyici işlerden sorumlu başkanı Hedi Navazan, şunları belirtti:

“Teknolojik karmaşıklık ve kripto varlıkların sınır ötesi yargı yetkisi, düzenleyici uygulamayı karmaşık hale getiriyor ve güçlü uluslararası iş birliği ve bilgi paylaşım mekanizmaları gerektiriyor.”

Crystal Intelligence, yaklaşan MiCA yasası hakkında kamu ve özel katılımcılarla birlikte yedi yuvarlak masa toplantısı düzenlemiştir. Bunlar arasında Binance, Bitpanda, Kraken ve Avrupa Komisyonu üyeleri gibi dikkate değer kripto firmaları yer alıyor.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.