TrueCoin ve TrustToken, SEC ile anlaşmaya varıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

İki kripto şirketi olan TrustToken ve TrueCoin, bir stablecoin yatırım programıyla ilgili olarak yatırımcılarını dolandırmakla suçlandı.

Eylül 2024’te, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), TrueCoin ve TrustToken hakkında dolandırıcılık ile ilgili suçlamalar duyurdu. Bu suçlamaların temelinde, TUSD adlı stablecoin ile ilişkili olarak kayıtsız ve sahte yatırım sözleşmelerinin satışı yer alıyor.

TUSD, TrueCoin tarafından ihraç edilirken, TrustToken, TrueFi adlı sözde kredi protokolünün arkasındaydı.

SEC’nin Kaliforniya Kuzey Bölgesi’nde açtığı davaya göre, TrueCoin ve TrustToken, Kasım 2020’den Nisan 2023’e kadar uygun kayıt olmadan yatırım sözleşmeleri sattı. TUSD’yi güvenilir bir stablecoin olarak lanse ederek, yatırımcılara tamamen ABD doları ile desteklendiğini garanti ettiler. Ancak SEC, sözde rezervlerin çoğunun aslında yüksek riskli bir offshore yatırım fonuna bağlı olduğunu ve bunun yatırımcılara açıklanmadığını tespit etti.

Riskli Yatırımlar ve Yanlış İfadeler

SEC, TrueCoin’in TUSD operasyonlarını bir offshore varlığa devretmesinin ardından, o varlığın TrueCoin ile birlikte 500 milyon dolardan fazla TUSD rezervini spekülatif bir fona yatırdığını iddia ediyor. Bu fonlar, istikrarlı bir yatırım olmanın yerine yüksek risk taşıyordu. Durumu bildikleri halde, TrueCoin ve TrustToken, yatırımcılara TUSD’nin bir dolara bir desteklendiğini söylemeye devam ettiler.

2022 sonbaharında, TrueCoin ve TrustToken, offshore fonda geri çekim problemleri olduğunu biliyordu. Yine de bu durumu açıklamadılar. TUSD’yi tamamen destekliyor olarak pazarlamaya devam ettiler ve SEC, Eylül 2024 itibarıyla rezervlerin %99’unun hala bu spekülatif yatırım fonuna bağlı olduğunu belirtti.

Bu durum, yatırımcıların yanlış bir güven duymalarına yol açtı. SEC’nin Kripto Varlıklar ve Siber Birimi’nden Jorge G. Tenreiro, “TrueCoin ve TrustToken, yatırımcıları ifşa edilmemiş ciddi risklere maruz bırakarak kendileri için kar sağlamayı hedeflediler” dedi. Ayrıca, doğru kaydın önemini vurgulayarak, yatırımcıların sağlıklı kararlar verebilmeleri için kritik bilgilere sahip olmadığını belirtti.

Her iki şirket de suçlamaları kabul etmeden veya reddetmeden davayı uzlaşmaya varmayı kabul etti. Federal menkul kıymetler yasalarının ihlal edilmesini önlemek amacıyla son hükümlere tabi olacaklar. Her iki şirketin de 163,766 dolar sivil ceza ödemesi gerekiyor. Bunun yanı sıra, TrueCoin, 340,930 dolarlık kazanç iadesi ve 31,538 dolarlık önceden ödenmiş faiz ödemeyi kabul etti.

Ancak bu uzlaşmaların son onay için mahkeme onayı alması gerekiyor.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.