Trump’ın kripto projesi güvende mi? SEC’den şok açıklama

featured
Republican presidential candidate and former U.S. President Donald Trump gestures at a campaign event ahead of the Republican presidential primary election in North Charleston, South Carolina, U.S. February 14, 2024. REUTERS/Sam Wolfe
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Eski Başkan Donald Trump’ın DeFi projesi World Liberty Financial, ABD merkezli kripto girişimlerine uygulanan katı ve belirsiz düzenlemelerden muaf olmayacak. Bu durum, SEC Komiseri Mark Uyeda tarafından açıklandı.

Uyeda, Fox Business muhabiri Eleanor Terrett ile yapacağı bir röportajda, Trump’ın projesinin dijital varlıklar için karmaşık düzenleyici ortamda karşılaşacağı zorlukları kabul etti. Ancak, bu zorlukların çoğunun açıklama ile ilgili gerekliliklere bağlı olacağını ve SEC’nin bir “değer düzenleyicisi” olarak hareket etmeyeceğini belirtti.

Uyeda, “Komisyon bir açıklama düzenleyicisidir, değer düzenleyicisi değil. Biz, herhangi bir projenin değerini veya risklerini yargılamıyoruz, bu yüzden bunu yapmamız için yapılan çağrılardan endişeliyim,” dedi.

Bu yorumlar, Demokrat Parti’nin projenin karşısında bir düzenleyici baskı oluşturabileceği spekülasyonları arasında geldi. Uyeda, 2022 yılından beri SEC komiseri olarak görev yapıyor ve World Liberty Financial’ın, ABD’deki tüm kripto ile ilgili firmalar için geçerli olan aynı açıklama ve şeffaflık standartlarına uyması gerektiğini vurguladı.

Eski başkanın yüksek profilli katılımına rağmen, Uyeda SEC’nin projeyi mevcut yasalarla uyumlu olup olmadığını kontrol edeceğini, Trump’ın hukuki ekibinin düzenleyici engellerle başa çıkmaya hazırlıklı olması gerektiğini uyararak ifade etti.

Uyeda, “Onlara iyi avukatlar tutmalarını söylerim, çünkü her diğer girişimcinin karşılaştığı o karmaşık ve belirsiz süreçten geçmeleri gerekecek,” dedi.

Belirsiz Rehberlik Sorunu

SEC’nin kripto endüstrisini düzenleme yaklaşımı, sektörde birçok kişi için hayal kırıklığı kaynağı oldu. Uyeda, komisyonun net rehberlik eksikliğini eleştirdi ve düzenleyici belirsizliğin kripto yeniliklerini yurtdışına yönlendirebileceği konusunda endişelerini dile getirdi.

Yine de, Uyeda SEC’nin rolünün doğru açıklama sağlamak olduğunu, belirli projelerin değerini belirlemek olmadığını yineledi.

SEC Komiseri Hester Peirce de bu endişeleri dile getirerek, mevcut düzenleyici ortamı “toksik” olarak nitelendirdi ve belirsizliğin ABD kripto pazarındaki yeniliği engelleyebileceği konusunda uyardı.

Daha şeffaf bir düzenleme talebi, yasama organları arasında güç kazandı. Bazı milletvekilleri, gelişen sektör için daha net bir çerçeve oluşturmak amacıyla ortak bir danışma organı öneriyor. World Liberty Financial, düzenleyici zorluklar arasında dikkat çekici bir konum elde etme yeteneği konusunda yatırımcılardan şüphe duyulmasına neden oldu.

Trump, projenin ABD’yi küresel kripto pazarında lider konumuna getireceğini iddia etse de, başarısı büyük ölçüde düzenleyici kuruluşların yakın gelecekte daha net rehberlik sunup sunamayacağına bağlı.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.