47 kripto borsası kapatıldı: Kara para aklama operasyonu

Almanya kripto para
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Alman yetkililer, suç faaliyetlerini kolaylaştırmaları nedeniyle 47 kripto para borsasını kapatma kararı alıyor. Bu durum, İnternet Suçları ile Mücadele Merkezi (ZIT) ve Federal Kriminal Polis Ofisi (BKA) tarafından yapılan ortak bir açıklamada duyuruldu.

Bu borsaların, kara para aklama ile ilgili yasal gerekliliklere uymadığı tespit ediliyor. ZIT ve BKA, bu platformların kullanıcıların kripto ve diğer dijital varlıkları anonim olarak değiştirmesine olanak tanıdığını ve böylece yasa dışı fonların kökenlerini gizlediğini ifade ediyor. Anonim borsa hizmetleri, siber suç operasyonlarının kritik bir parçası olarak değerlendiriliyor ve bu durum, anti-kara para aklama yasalarının doğrudan ihlali anlamına geliyor.

Suçlular, fidye yazılım grupları, karanlık ağ ticaretçileri ve botnet operatörleri gibi, bu platformları yasadışı fonları normal para birimine dönüştürmek için kullanıyor. Almanya’nın yasal yaptırımları, sadece borsaların kapatılmasıyla sınırlı kalmıyor; geniş bir kullanıcı ve işlem verisi de güvence altına alınıyor. Yetkililer, bu eylemlerle siber suçları destekleyen altyapıyı çökertmeyi hedefliyor.

Yetkililer, “Yıllardır bu suç borsa hizmetlerinin operatörleri, barındırmanın bulunamayacağını, hiçbir müşteri verisi saklanmadığını ve tüm verilerin işlemden hemen sonra silindiğine inandırıyor sizi” açıklamalarında bulundu.

Bu baskın, Alman yetkililerin yasadışı kripto faaliyetlerine karşı yoğunlaşan çabalarının bir parçası olarak gerçekleşiyor. Yakın zamanda BKA, yetersiz anti-kara para aklama önlemlerine sahip olduğu belirlenen Cryptonator’ın alan adını ele geçirmek için ABD yetkilileriyle iş birliği yapıyor.

Ocak ayında BKA, 2013’te operasyonlarını durduran bir korsanlık web sitesinden 50.000 Bitcoin ele geçiriyor. Bu varlıklar daha sonra Temmuz ayında bir ay süren bir satışta satılıyor. Ayrıca, Alman yetkililer ChipMixer’i kapatarak 90 milyon euro geri kazandırıyor. Diğer önemli eylemler arasında 2023’te Qakbot’un ve 2021’de Emotet’in kapatılması da yer alıyor.

Bu gelişmeler, Almanya’nın kripto dünyasında artan yasa dışı faaliyetlere karşı kararlı bir duruş sergilediğinin ve siber suçlarla mücadelesinin önemli bir parçası olarak dikkat çekiyor.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.