Bitcoin’in hakimiyeti tavan yaptı: Şimdi ne olacak?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Bitcoin, piyasa hakimiyetinde yeni bir zirveye ulaşarak altcoinlerin geride kalmasına yol açtı.

16 Eylül’de Tradingview verilerine göre, Bitcoin’in piyasa dominansı %58’e çıktı. Bu, Nisan 2021’den bu yana görülen en yüksek seviye ve yaklaşık iki yıl süren sürekli artışın ardından geldi.

Bitcoin’in dominansı, FTX’in çöküşünden sonra Kasım 2022’de %40’ın altına düşmüştü. Bu çöküş, Bitcoin’in fiyatını $16,000 seviyelerine kadar düşüren sert bir ayı piyasasına neden olmuştu. O zamandan beri Bitcoin’in dominansı artış göstermiş ve özellikle Ethereum gibi altcoinler bu süreçte zarar görmüş.

Ethereum’un piyasa hakimiyeti, son bir yıl içinde %30 azaldı ve bu hafta üç buçuk yılın ardından ilk kez %14’ün altına düştü. Bu durum, Bitcoin’in piyasa payını artırmasına yardımcı oldu.

Bitcoin Dominansı Azalacak mı?

16 Eylül’de analist ‘Rekt Capital’, Bitcoin’in piyasa payını inceledi ve haftalık kapanışın %57.68 olduğunu, bu seviyenin Nisan 2019’dan bu yana kritik bir destek/direnç seviyesinin üstünde olduğunu belirtti.

“Son zamanlarda böyle bir haftalık kapanış yaşandığında, Bitcoin dominansında %71’e kadar çıkan uzun vadeli bir yükseliş trendi başlamıştı,” dedi.

Bitcoin’in dominansı, 2021’in başlarında %70’in üzerine çıkmıştı ancak yılın ilerleyen aylarında, özellikle altcoin sezonunda hızla %40’a gerilemişti.

Bazı analistler, Bitcoin dominansının zirveye ulaşmış olabileceğini ve bu durumun altcoin sezonunu başlatabileceğini öne sürdü. ‘Cryptollica’, 30,000 takipçisine Bitcoin dominansının 2025 ortasına kadar %35’e düşebileceğini belirtti.

Kripto YouTuber’ı Kyle Doops da 17 Eylül’de X’te bu görüşü paylaştı, “Bu önemli değişim piyasa trendlerini etkileyecek ve geniş kripto ekosistemini yeniden şekillendirebilir, özellikle altcoin sezonunu.”

Dira Capital’in kurucusu ve CIO’su Steven Cook, bu hafta başında, Bitcoin dominansı hakkında yapılan tüm konuşmalara rağmen, “bu hareketin yakın zamanda tamamlanmış olabileceğini” belirtti. “BTC dominansında %60’ın üzerine çıkacak birkaç ay daha olabilir. Ancak BTC dominansı hakkında tahmin yapmanın zamanı yaklaşık 2 yıl önceydi.”

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.