Bhutan’ın Bitcoin serveti El Salvador’u geride bıraktı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Güney Asya ülkesi Bhutan, El Salvador’dan bile daha fazla Bitcoin’e sahip büyük bir Bitcoin yatırımcısı olarak dikkat çekiyor.

16 Eylül’de, blockchain analiz platformu Arkham Intelligence, 13,029 BTC (yaklaşık 758 milyon dolar) tutan bir dizi adresi belirleyerek, Bhutan’ın Bitcoin varlıklarını ilk kez kamuoyuna açıkladı. Bu Bitcoin’ler, Bhutan Krallığı’nın yatırım kolu olan Druk Holdings (DHI) tarafından yürütülen madencilik operasyonlarından elde edilmiş.

bhutan Bhutan’ın Bitcoin serveti El Salvador’u geride bıraktı!

Arkham, Druk Holdings’in ayrıca 656 ETH (yaklaşık 1.5 milyon dolar) ve küçük bir miktar BNB’ye de sahip olduğunu ortaya koydu. Ayrıca, bu madencilik faaliyetlerinin zamanını doğrulamak için, kapalı olan Eğitim Şehri projesinin sahasındaki tesislerin inşasını gösteren uydu görüntüleri kullanıldı.

Bhutan’ın gayri safi yurtiçi hasılasının (GSYİH) 2024 sonunda 3 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Bu durumda, Bhutan’ın Bitcoin varlıkları GSYİH’sının yaklaşık dörtte birine denk geliyor.

2023 başlarında, yerel medya Bhutanlı yetkililerin Nisan 2019’da Bitcoin madenciliğine hidroelektrik güçle başladığını bildirdi. O dönemde Bitcoin’in fiyatı yaklaşık 5,000 dolardı.

Mayıs 2023’te, DHI, Bhutan’da karbon nötr madencilik operasyonları geliştirmek için Bitdeer ile ortaklık kurdu. Nisan 2024’te, Bhutan’ın madencilik kapasitesini 2025’in ilk yarısına kadar 500 megavat artıracak yenilikleri tanıttılar ve toplam kapasiteyi 600 MW’ye çıkardılar.

El Salvador ile Karşılaştırma El Salvador, Bitcoin alımlarına Eylül 2021’de başladı ve o dönemde Bitcoin fiyatları 51,700 dolardı. Nayib Tracker web sitesine göre, El Salvador şu anda 5,875 BTC tutuyor ve bu da yaklaşık 331 milyon dolara denk geliyor; bu, Bhutan’ın varlıklarının yaklaşık %45’i.

El Salvador, Bitcoin’leri daha yüksek fiyatlarla, ortalama 43,900 dolara aldı ve %32.6’lık bir toplam kazanç sağladı.

Ancak, El Salvador da BTC madenciliği için yenilenebilir enerji kullanıyor; özellikle jeotermal volkanik enerji.

Cointelegraph, DHI ile daha fazla bilgi almak için iletişime geçti, ancak hemen bir yanıt alınamadı.

Bhutan, Himalaya’nın doğu eteklerinde kara ile çevrili küçük bir Budist krallığı olup, nüfusu sadece 790,000’dir. Bu nüfus, El Salvador’un 6.3 milyonluk nüfusuna kıyasla oldukça küçüktür.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.