USDT darphanesinden yükseliş işareti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Blockchain kaşifi Whale Alert, 16 Eylül’de Tether Hazinesi’nde Ethereum ağında 1 milyar dolar değerinde bir USDT darphanesini işaretledi. Tether CEO’su Paolo Ardoino, darphanenin yetkili bir işlem olduğunu ve basılan tokenlerin ihraç edilmediğini açıkladı. Yönetici, basılan USDT’nin envanteri yenilemek için kullanılacağını belirtti.

Piyasa değerine göre dünyanın en büyük stablecoin’i olan Tether, Tether Treasuries’de Ethereum blok zincirinde 1 milyar USDT token basmıştı. Popüler blok zinciri araştırmacısı ve analiz kuruluşu Whale Alert, 16 Eylül’de bir X gönderisi aracılığıyla işlemi işaretledi.

Tether CEO’su darphaneye yanıt verdi

Tether’in icra kurulu başkanı gönderiye yanıt vererek darphanenin kullanım amacını netleştirdi. Ardoino’ya göre darphane, Ethereum ağında envanter yenileme amaçlı yetkili bir işlemdi.

Ardoino, basılan tokenlerin ihraç edilmediğini ve bir sonraki ihraç talepleri zincir wap’ları için envanter olarak kullanılacağını vurguladı.

“Bunun yetkilendirilmiş ancak ihraç edilmemiş bir işlem olduğunu, yani bu miktarın gelecek dönem ihraç talepleri ve zincir takasları için envanter olarak kullanılacağını unutmayın.”

-Paolo Ardoino

Paolo, basılan arzın henüz dolaşımda dağıtılmadığını ve gelecekteki talebe yanıt vermek için yaratıldığını ifade etti.

Tether, USDT tokenlerini Tron, Cosmos ve EOS gibi diğer blok zincirlerinde basmaktadır. Tether’in şeffaflık web sitesine göre, Ethereum’un toplam yetkili USDT arzı 53,9 milyar dolar, daha az yetkili olanın değeri ise 63,5 milyon dolar. Ethereum üzerindeki USDT’nin net dolaşımı 53,9 milyar dolardır.

Ethereum, şu anda Tether Hazinelerinden basılan en büyük USDT arzıyla lider olan Tron ağını takip ediyor. Tether’in şeffaflık web sitesindeki verilere göre, Tron’daki yetkili basılmış USDT arzı şu anda 61,8 milyar dolar değerinde. Yetkilendirilmiş ancak ihraç edilmemiş arz 762 milyon $’dır. Tron’daki net dolaşım şu anda 61,03 milyar dolar.

USDT darphanesi yükseliş yorumlarına yol açtı

Darphane ile ilgili haber, Whale Alert’ün orijinal gönderisinde bir yükseliş yorumu dalgasına yol açtı. Bir kullanıcı Paolo Ardoino’nun yanıt gönderisine yorum yaparak haberin yükseliş olduğunu belirtti. Başka bir kullanıcı da boğa koşusunun ufukta olduğunu belirterek yükseliş duygularını ifade etti.

Başka bir X kullanıcısı ise balinalar daha ucuz bir fiyata Bitcoin almaya hazırlandığı için Tether’in darphanesinin bir sonraki ihraçta envanteri yenilediğini vurguladı.

Son zamanlarda, birkaç teknik ve temel analist de kripto piyasasının bir boğa koşusunun eşiğinde olduğunu öngördü. MNConsultancy’nin kurucusu Michaël van de Poppe, varlık sınıflarının değerinin düşük olması nedeniyle Bitcoin ve emtiaların önümüzdeki on yıl boyunca bir boğa koşusuna girebileceğini belirtti.

9 Ağustos’ta Lookonchain, Tether’in 1,3 milyar dolar bastığını ve Coinbase, Kraken ve OKX gibi büyük kripto borsalarına aktardığını bildirdi. O sırada Bitcoin, 65.000 $ seviyesine yükselmeden önce 49.500 $’ın hemen üzerinde beş ayın en düşük seviyesine inmişti.

 

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.