Elon Musk, Trump’ın olası iktidarında kilit rolde!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Donald Trump ve ekibi, hükümet israfını azaltmak için bir komisyon kurma planlarını sessizce tartışıyor. Bilin bakalım bu işe kim öncülük edecek? Elon Musk.

Evet! Tesla ve SpaceX’in milyarder CEO’su da bu işe dahil olmaya ilgi gösteriyor ve Trump’ın danışmanları da bu konuda oldukça heyecanlı görünüyor.

Elon, sahibi olduğu sosyal medya platformu X de dahil olmak üzere çeşitli vesilelerle bir “hükümet verimlilik komisyonunun” parçası olma arzusunu dile getirdi. Savurgan düzenlemeler ve harcamalar olarak gördüklerini ortadan kaldırmak istediğini söyledi.

Ağustos ayında Elon, “Devlet Verimliliği Departmanı” etiketli bir podyumun arkasında dururken yapay zeka tarafından oluşturulmuş bir görüntü yayınladı ve DOGE kısaltmasıyla, ünlü desteklediği meme parasına bir selam verdi.

Ancak Elon’ın bu hükümet denetimine dahil olması bazı endişelere de neden oldu. Etik uzmanları, potansiyel çıkar çatışmaları konusunda kırmızı bayrakları yükseltiyor. Ne de olsa Elon’ın iş imparatorluğu, devlet sözleşmeleri ve düzenlemeleriyle yoğun bir şekilde ilgilenen sektörleri kapsıyor.

Elon’un bu fırsatı, şirketlerini etkileyen düzenlemeleri azaltmak ve daha elverişli koşullar için bastırmak için kullanabileceği endişesi var. Trump’ın ekibi çok endişeli görünmüyor. Geçen hafta eski başkan şunları söyledi:

“O da dahil olmak istiyor ama bakın, büyük şirketler yönetiyor ve tüm bunlar… bu yüzden kabinede gerçekten yer alamaz. Bir nevi, deyim yerindeyse, ülkeye danışabilir ve size çok iyi fikirler verebilir.”

Elon X’i Trump’a desteğini göstermek ve Kamala Harris’i eleştirmek için kullanıyor. Gerçi adam her zaman bir Trump hayranı değildi. 2020’de Joe Biden’a daha sıcak bakıyor gibiydi. Ancak işler değişti.

Ayrıca bakınız Roblox baş bilim insanı, sesle oyunların yapay zeka tarafından üretilmesini öngörüyor
Elon artık tamamen Trump’ın yanında. Hatta Trump’ın 2024 kampanyasına destek veren America PAC adında bir SuperPAC kurulmasına da yardımcı oldu. Son kamu dosyalarına göre bu PAC şimdiden en az 8.7 milyon dolar toplamış durumda.

Biden yönetimi Elon’a karşı pek de nazik davranmadı. Şirketleri yasal düzenlemelerin hedefi haline geldi.

Adalet Bakanlığı ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Tesla’nın sürücü destek teknolojisini pazarlamasını soruşturuyor.

Hatta Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi, şirketin Autopilot’u kullanırken sürücülerin dikkatini verdiğinden emin olmak için yeterince çaba göstermediğini tespit ettikten sonra neredeyse tüm Tesla araçlarını etkileyen bir geri çağırma duyurdu.

Bu arada SEC, Elon’un 2022 yılında satın aldığı sosyal medya şirketi Twitter hakkında bir soruşturma daha açtı. Ulusal Çalışma İlişkileri Kurulu da SpaceX’teki taciz iddialarını inceliyor.

Tüm bu gelişmeler ışığında, ikinci bir Trump döneminin Elon için oldukça cazip görünmesine şaşmamak gerek, özellikle de bu düzenlemelerden bazılarını geri almak anlamına geliyorsa.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.