BlackRock’ın IBIT ETF’i, diğer Bitcoin ETF’lerini geride bırakıyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

BlackRock’ın IBIT’i, diğer Bitcoin ETF’lerinin çeşitli performansları arasında 224,06 milyon dolarlık girişle hakim durumda.

blackrock BlackRock’ın IBIT ETF’i, diğer Bitcoin ETF’lerini geride bırakıyor!

BlackRock tarafından yönetilen IBIT ile başlayan bu ETF, 26 Ağustos’ta 224,06 milyon dolarlık önemli bir net giriş yaşadı. Bu giriş, halihazırda 20,93 milyar dolar olan etkileyici kümülatif net girişine katkıda bulunuyor. Net varlık değerine (NAV) göre %0,13’lük hafif bir iskonto ile işlem gören fon, %1,81’lik bir Bitcoin payına sahip. IBIT, 704,81 milyon dolarlık işlem hacmiyle, güçlü yatırımcı güvenini ve önemli sermaye taahhüdünü yansıtarak Bitcoin ETF piyasasındaki hakimiyetini göstermeye devam ediyor.

Öte yandan, Grayscale tarafından sunulan GBTC, 26 Ağustos’ta net girişinde bir değişiklik göstermedi ve nötr duruşunu korudu. Bununla birlikte, fon zaman içinde -19,73 milyar $’lık kümülatif net girişi ile kanıtlandığı üzere önemli çıkışlar yaşadı. Buna rağmen GBTC %0,02’lik hafif bir primle işlem görüyor ve %1,15’lik bir Bitcoin payına sahip. Bu günkü işlem hacmi 141,54 milyon dolardı ve bu da uzun süreli çıkışlarına rağmen fona olan ilginin devam ettiğini gösteriyor.

Fidelity’nin Bitcoin ETF’si FBTC, 26 Ağustos’ta 8,33 milyon dolarlık net çıkış gördü ve şu anda 9,88 milyar dolar olan kümülatif net girişini biraz azalttı. ETF, NAV’ına göre %0,22 iskonto ile işlem görüyor ve Bitcoin’in %0,91’ini elinde tutuyor. Çıkışa rağmen, fon 164,37 milyon dolarlık işlem hacmiyle piyasada aktif kalmaya devam ederek yatırımcılar arasındaki esnekliğini ve devam eden ilgisini gösteriyor.

Ark’s 21Shares’in ARKB ETF’si 26 Ağustos’ta net giriş ya da çıkış kaydetmeyerek kümülatif net girişini 2,53 milyar dolarda sabit tuttu. ETF, NAV’ına kıyasla %0,23 iskonto ile işlem görüyor ve nispeten mütevazı bir %0,24 Bitcoin payı tutuyor. ARKB, 69,43 milyon dolarlık işlem hacmiyle, muhteşem olmasa da istikrarlı bir faaliyetle piyasadaki konumunu korumaya devam ediyor.

Son olarak, Bitwise tarafından yönetilen BITB, 26 Ağustos’ta 16,61 milyon dolarlık net çıkış yaşadı. Bununla birlikte, kümülatif net girişi 2,03 milyar dolar ile pozitif kalmaya devam ediyor. ETF, NAV’ına göre %0,29 iskonto ile işlem görüyor ve Bitcoin’in %0,19’luk bir payını elinde tutuyor. BITB’nin işlem hacmi 56,23 milyon dolar olarak gerçekleşti ve diğer bazı ETF’lere kıyasla daha düşük bir piyasa faaliyeti seviyesini yansıttı.

Özetle, IBIT (BlackRock) güçlü yatırımcı güvenini yansıtan en yüksek günlük ve kümülatif net girişlerle başı çekiyor. Özellikle BlackRock ve Grayscale, Bitcoin dolaşım arzının toplam %2,96’sına sahiptir.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.