PYUSD şimdi 1 milyar dolar değerinde! PayPal’ın büyük hamlesi!

gelecegi olan token
PayPal çalışanlarına geleceği olan token ödül programı başlattı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Ödeme şirketinin stablecoin girişi geçen yıl Ethereum’da yavaş bir başlangıç yaptı, ancak Solana blok zincirine ve DeFi ödül programlarına yaptığı son genişleme, token’ın büyümesini yeniden canlandırdı.

CoinMarketCap’e göre, ödeme devi PayPal’ın (PYPL) stablecoin’i PYUSD geçen hafta piyasa değerinde 1 milyar dolar sınırını aştı.

Fintech şirketi Paxos ile birlikte ihraç edilen PYUSD, Haziran ayından bu yana arzını iki katından fazla artırarak bu dönüm noktasına ulaştı.

Daha geniş kripto piyasalarının yaz durgunluğu sırasında soğumasına rağmen, PYUSD kullanıcı etkinliği de arttı. Visa’nın Alluvium ile birlikte oluşturduğu stabilcoin kontrol paneline göre, Mayıs ayında 9.400 olan aylık aktif cüzdan adresi Temmuz ayında 25.000’i aştı.

paypal PYUSD şimdi 1 milyar dolar değerinde! PayPal’ın büyük hamlesi!

PayPal’ın stabilcoinlere girişi, geçen yıl daha geniş kripto endüstrisi için bir “dönüm noktası” anı olarak lanse edildi, çünkü gözlemciler tokenin sonunda stabilcoin devleri Circle’ın USDC’si ve Tether’in USDT’si ile rekabet edeceğini öngördü. Ancak, token’ın Ethereum (ETH) ağındaki büyümesi yavaşladıkça ilk coşku da azaldı. Ardından PYUSD’nin Mayıs sonunda Solana (SOL) ağına genişlemesi geldi.

Token’ın Solana’daki arzı üç ay içinde sıfırdan 650 milyon dolara çıktı ve şimdiden Ethereum’dakinden daha büyük. DefiLlama verilerine göre, geçtiğimiz ay Solana’daki PYUSD arzı %171 arttı ve Tether’in ağdaki USDT’sine hızla yaklaşıyor.

Dijital varlık yatırım ürünleri firması 21.co’da iş geliştirme ve strateji ortağı olan Tom Wan, PYUSD’nin son dönemdeki büyümesinde “teşviklerin büyük rol oynadığını” söyledi ve merkezi olmayan finans (DeFi) protokolleriyle entegrasyonların da yardımcı olduğunu ekledi.

Solana tabanlı protokoller Kamino, Drift ve Marginfi, PYUSD mevduatları için artırılmış ödüller sunarak token sahipleri için çift haneli yıllık getiri sağladı. Son olarak, kripto saklama firması Anchorage Digital de geçen hafta kurumlara PYUSD mevduatları için ödüller sundu.

Ancak, teşvikler aşamalı olarak kaldırılırsa PYUSD’nin büyümesinin ne kadar sürdürülebilir olacağı konusunda endişeler devam ediyor.
Araştırma şirketi Anagram’ın ortağı David Shuttleworth CoinDesk’e verdiği demeçte, “Benim hissim bu teşviklerin sürdürülebilir olmadığı, ancak kalıcı olacak şekilde tasarlanmadıkları yönünde” dedi. “Buradaki fikrin bir kısmı daha fazla PYUSD’yi dolaşıma sokmak ve kullanıcıları, özellikle de yeni kullanıcıları zincir üzerinde ve Solana ekosisteminde aktif hale getirmek.”

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.