Durov’un Tutuklanması Sonrası Toncoin’de Büyük Hareketlilik

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Toncoin’in fiyatı, Pavel Durov’un tutuklandığı haberinin ardından keskin bir düşüş yaşadı ve gelecekteki tüccarlar bunu açık ilginin %32 artmasıyla bir fırsat olarak gördü.

The Open Network’ün yerel coin’i olan ve aslen Telegram mesajlaşma uygulaması tarafından geliştirilen Toncoin (TON), Telegram CEO’su Pavel Durov’un tutuklanmasının ardından varlığın fiyatı üzerindeki bahislerini koruyan vadeli işlemcilerin artışını gördü.

Durov, 24 Ağustos’ta uçağı Paris dışındaki Bourget havaalanına indiğinde tutuklandı. Durov’un terörizm, kaçakçılık, komplo, dolandırıcılık, kara para aklama ve daha birçok suçlamayla karşı karşıya olduğu iddia ediliyor.

CoinGlass verilerine göre, raporların ortaya çıkmasından sadece saatler sonra Toncoin Açık Faiz (OI) %32 artışla 303,09 milyon dolara yükseldi. Tüccar sürüsü, haberlerin ardından TON’un fiyatının düşmesinin ardından ortaya çıktı.

CoinMarketCap’e göre, yayın sırasında TON 24 Ağustos’tan bu yana %14,71 düşüşle 5,71 dolardan işlem görüyor.

Toncoin Durov'un Tutuklanması Sonrası Toncoin’de Büyük Hareketlilik

OI, opsiyonlar veya vadeli işlemler gibi henüz sonuçlandırılmamış türev sözleşmelerin toplam sayısıdır.

OI’deki bir artış, tüccarlar arasında TON’un fiyat yönünü yukarı ya da aşağı tahmin etme konusunda daha fazla güven olduğunu gösterir.

Sözde kripto tüccarı Daan Crypto Trades, 24 Ağustos tarihli bir X gönderisinde bunların çoğunun daha fazla düşüş bekleyen tüccarlar olduğunu öngördü.

“Bunların çoğu şüphesiz şort/hedge” diye ekledi.

Özellikle bir kripto para tokeninin kurucusu, yöneticileri ya da daha geniş anlamda şirketle ilgili olarak piyasaya korku ve belirsizlik girdiğinde tüccarların bu tür pozisyonlar alması tipiktir.

Yatırımcılar Durov’un yakında serbest bırakılacağını tahmin ediyor

Ayrıca Durov’un tutuklanma gerekçelerine dayanarak, kişisel olarak “oldukça hızlı bir şekilde serbest bırakılacağını” düşündüğünü iddia etti.

Yine de 380.300 X takipçisini aynı kısa pozisyonları almamaları konusunda uyararak “düşen bıçağı yakalarken her zaman dikkatli olunması” gerektiğini yineledi.

“Eğer serbest bırakılırsa, bu duyuru iyi bir baskı yaratacaktır. Yine de birkaç gün değişken ve dalgalı fiyat hareketi görebiliriz,” diye ekledi Daan Crypto Trades.

Benzer bir düşünceyi yineleyen kripto tüccarı Anup Dhungana, “temel bir bakış açısıyla, Durov sorgulama ve potansiyel uluslararası itirazlarla karşılaştıktan sonra serbest bırakılırsa, beklenenden daha hızlı bir fiyat toparlanması meydana gelebilir” iddiasında bulundu.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.