Robert F. Kennedy Jr.’ın Kripto Para Vizyonu Son Buldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Robert F. Kennedy Jr. 2024 ABD başkanlık yarışından resmen çekildi. Arizona Dışişleri Bakanlığı’na sunduğu çekilme kararı, kripto para birimi de dahil olmak üzere alışılmadık duruşlarıyla dikkat çeken kampanyasının sonunu getirdi.

Kennedy’nin en cesur fikirlerinden biri, tüm ABD federal bütçesini blok zincirine koymaktı. Her Amerikalının vergi dolarlarının nereye gittiğini 7/24 görebilmesini istiyor ve bunun yolsuzluğu ve hükümet israfını engelleyeceğini umuyordu.

Kennedy ayrıca kampanyası için Bitcoin bağışlarını kabul etti ve kripto para birimine kişisel olarak yatırım yaptığını açıkladı. Ona göre, çocuklarının her biri için üç tane olmak üzere 21 Bitcoin satın almıştır.

Finansal gizliliği tehdit edeceğini savunduğu Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) fikrine karşıydı.

Ona göre, devlet kontrolündeki bir dijital para birimi çok ileri bir adımdı ve Bitcoin gibi kripto para birimlerinin merkezi olmayan doğasıyla çatışan bir şekilde gücü merkezileştiriyordu.

Kennedy ayrıca Bitcoin’in ABD yasaları kapsamında nasıl ele alınması gerektiği konusunda da güçlü görüşlere sahipti. Bitcoin’in bir sermaye varlığı olarak değil, bir para birimi olarak değerlendirilmesi gerektiğine inanıyordu, yani insanlar sermaye kazancı vergileri konusunda endişelenmeden işlemler için kullanabilirlerdi.

Kennedy, ABD’yi blok zinciri teknolojisi için küresel bir merkez haline getirmek istedi ve mevcut yönetimin kriptoya karşı düşmanca duruşu olarak gördüğü şeyi sona erdirme sözü verdi.

Ayrıca bakınız Tether, mevzuata uygun AED stablecoin’i piyasaya sürmek için BAE firmalarıyla ortaklık kurdu
Tüketicileri dolandırıcılık ve sahtekarlık planlarından korumak için düzenleme yapılması gerektiğini kabul etti. Gerçekten merkezi olmayan para birimlerini destekledi ancak bunların ortalama kullanıcıya zarar vermeyecek şekilde düzenlenmesi gerektiğine inandı.

Kennedy, merkezsiz finansın önemini savunmak için Kanada hükümetinin protestocuların banka hesaplarını ve kripto cüzdanlarını dondurması gibi gerçek hayattaki olaylara işaret etti.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.