Hong Kong’un Bitcoin ETF’leri ABD’yi Geride Bırakıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Hong Kong’un gelişen kripto para yatırım ortamı, şehrin Bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF’ler) toplam varlık yönetimi ölçeğinin 2 milyar HK$’ı (256 milyon $) aşmasıyla önemli bir kilometre taşına ulaştı.

Bu başarı, ABD’deki benzerlerine kıyasla nispeten yavaş bir başlangıç yapmasına rağmen bölgedeki dijital varlıklara yönelik artan ilgi ve güvenin altını çiziyor.

SoSo Value’dan alınan verilere göre, Hong Kong’daki üç spot Bitcoin ETF’si bu hafta yaklaşık 247 BTC’lik net bir giriş yaşadı ve toplam varlıklarını haftalık %5,9’luk bir artışla yaklaşık 4.450 BTC’ye çıkardı. Bu ETF’ler için toplam varlık yönetimi ölçeği şu anda yaklaşık 2,113 milyar HK$ seviyesinde bulunuyor.

Ancak, bu varlıkların dağılımına daha yakından bakıldığında, China Asset Management ve Harvest Asset Management tarafından yönetilen iki Bitcoin ETF’sinin piyasadaki baskın oyuncular olarak ortaya çıktığı görülüyor.

Dijital varlık ticaret platformu OSL ile ortaklaşa işletilen bu ETF’ler, Hong Kong’daki toplam Bitcoin ETF piyasasının %63’ünden fazlasını oluşturan 1,337 milyar HK$’lık etkileyici bir varlığa hükmediyor. OSL ile bağlantısı olmayan üçüncü sıradaki Bitcoin ETF’si ise 776 milyon HK$’lık varlığa sahip ve piyasanın yaklaşık %42’sini temsil ediyor.

OSL’nin güçlü konumu, yatırımcıların yönetim ve operasyonel kabiliyetlerine olan güvenini yansıtırken, Hong Kong’un Bitcoin ETF piyasasında yatırımcılara sunulan nispeten dar seçenek yelpazesinin de altını çiziyor.

ABD’ye kıyasla yavaş bir başlangıç

Son dönemdeki kazanımlara rağmen Hong Kong’un Bitcoin ETF’leri ABD’deki muadillerine kıyasla düşük performans gösterdi. ETF’ler 30 Nisan’da piyasaya sürüldüğünde, ilk hafta içinde toplam 262 milyon $ yönetim altındaki varlık (AUM) çekti ve bu rakamın büyük çoğunluğu listelemeden önce abone oldu.

Bununla birlikte, ilk haftadaki gerçek varlık girişleri mütevazı bir 14 milyon dolardı ve Ocak ayının başlarında ABD spot Bitcoin ETF’lerine akan milyarlarca dolarla tam bir tezat oluşturuyordu.

Bu eşitsizlik, Hong Kong’un kendisini kripto para yatırımları için küresel bir merkez olarak konumlandırırken karşılaştığı zorlukları vurgulamaktadır.

Bloomberg ETF analisti Rebecca Sin’in de belirttiği gibi, şehrin ayni ETF oluşturma modeli, AUM ve işlem hacmini artırmak için eşsiz bir fırsat sunuyor. Ancak Hong Kong, yatırımcı ilgisi ve sermaye girişi açısından henüz ABD piyasasını yakalayabilmiş değil.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.