Çin’in Kripto Dolandırıcılığına Yönelik Büyük Hamlesi

bitcoin
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Çin hükümeti 23 Ağustos’ta yaptığı bir açıklamayla, milyarlarca dolarlık bir kripto piramit şemasının arkasındaki beynin Tayland’dan iade edildiğini duyurdu.

Çin Kamu Güvenliği Bakanlığı, şüpheliyi 20 Ağustos’ta iade edilen Zhang olarak tanımladı. Zhang 14 milyar dolarlık bir kripto piramit şemasına liderlik etmekle suçlanıyor.

Zhang’ın operasyonuna 2012 yılında başladığı ve yatırımcıları yüksek getiri vaatleriyle ‘MBI Group’a çektiği iddia ediliyor. Mağdurlar şemaya katılmak için 700 Yuan (98 $) ile 245.000 Yuan (34.300 $) arasında kripto para ödedi.

Grup 10 milyondan fazla üye topladı ve yaklaşık 14 milyar dolar değerinde 100 milyar Yuan’ın üzerinde para biriktirdi.

Çin hükümet sözcüsü Zhang’ın iadesinin, yetkililerin vatandaşların hak ve menfaatlerini koruma konusundaki kararlılığını gösterdiğini söyledi.

Bu arada iade, Çin polisi tarafından Kasım 2020’de başlatılan yaklaşık dört yıllık bir soruşturmanın ardından gerçekleşti. Interpol Çin Bürosu Mart 2021’de kırmızı bülten yayınlayarak Zhang’ın Temmuz 2022’de Tayland’da tutuklanmasına yol açtı.

Ayrıca, Zhang’ın tutuklanması ve iadesi Çin ve Tayland arasında “Tilki Avı Operasyonu” kapsamında yürütülen ortak bir çabanın sonucudur. Bir Tayland mahkemesi Zhang’ın Çin’e iadesini Mayıs ayında onaylayarak, 1999’dan bu yana Çin-Tayland anlaşması kapsamında iade edilen ilk suçlu oldu.

Çin’in kripto ilişkisi

Bu iade eylemi, Çin’in dijital varlık endüstrisini çökertmeye yönelik devam eden çabalarını yansıtıyor.

Yıllar geçtikçe, ülke sürekli olarak sektörden uzaklaştı. Yetkililer, kripto ticaretini kısıtlayan ve finans kurumlarının dijital varlıklarla ilgilenmesini yasaklayan düzenlemeleri yürürlüğe koydu.

Ancak, bazı Çin vatandaşları bu katı düzenlemelere rağmen sektöre erişmenin yollarını bulmaya devam ediyor. Bir Chainalysis raporu, ülkenin Temmuz 2022 ile Haziran 2023 arasında 75 milyar doların üzerinde kripto aldığına işaret etti.

Bu arada kripto topluluğu, Hong Kong’da spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) ürünlerinin onaylanması da dahil olmak üzere çeşitli gelişmeler sayesinde Çin’in sektöre ısınıyor olabileceği yönünde spekülasyonlar yapmaya başladı

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.