Solana’nın Blinks’i Sosyal Medyada Kripto Devrimi Başlatmaya Hazırlanıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Solana’nın blok zinciri bağlantıları (Blinks) Solana Actions ile birlikte Haziran 2024’te tanıtıldı. Bunlar blok zinciri alanında önemli bir ilerlemedir ve kullanıcıların belirli blok zinciri işlevlerini yerine getirmeleri için sosyal medya ile sorunsuz ve kullanıcı dostu bir entegrasyon sağlar.

Blinkler, kullanıcıların geleneksel sosyal medya sitelerinden Solana ağı ile etkileşime girmesine olanak tanıyan özel URL’lerdir. Bu şekilde, ödemeler, token satın alma, NFT’ler, stake etme veya oylama için blok zinciri işlemlerini kolaylaştırırlar. Blinks, Phantom gibi Solana cüzdanlarıyla entegre olur ve Solana Actions ile birlikte kullanıcıların kullandıkları platformdan ayrılmadan işlemleri önizlemelerine, imzalamalarına ve göndermelerine olanak tanır. Bu, kripto işlemleri sürecini kolaylaştırır ve kullanıcı deneyimini büyük ölçüde geliştirir. Ancak kullanıcılar, yeni uygulamaların ve kullanım kolaylığının artan güvenlik risklerini de beraberinde getirdiğinin farkında olmalıdır.

Ana akım benimseme için itici güç

Blinks, blok zinciri işlemleriyle ilişkili geleneksel engelleri yıkmayı amaçlamaktadır. Kullanılabilirlik ve tasarım açısından pek çok gelişme kaydedilmiş olsa da, sorunsuz bir Web 3 deneyimi sağlamak hala aşılması gereken büyük bir engeldir. Solana’nın bu yeniliğinin, kullanıcı arayüzünü ve blok zinciri teknolojisinin benimsenmesini büyük ölçüde geliştirmesi ve geleneksel hizmetler kadar kullanımı kolay hale getirmesi bekleniyor. X (eski adıyla Twitter) gönderileri gibi sosyal medya eylemlerine doğrudan entegre edilebilen oyunlaştırılmış işlevler sunan ek özellikler de mümkündür. Bu, kripto ödemelerini 380 milyon uygulama kullanıcısı için doğrudan erişilebilir hale getirecektir.

Blinks’in duyurusu, Twitter’ın çoğu ABD eyaletinde Para Transmitter Lisansları (MTL’ler) için başvuruda bulunmasından bir yıl sonra geldi. X gibi bir sosyal medya platformu için MTL’ler kullanıcıdan kullanıcıya ödemeler, bahşiş ve uygulama içi satın alımlar gibi özellikleri mümkün kılıyor. Bu, işlemleri platform içinde tutar ve ek bir gelir akışı sağlar. MTL uygulamaları büyük olasılıkla yalnızca fiat para birimleri için olsa da, Elon Musk şüphesiz kapsamı kripto ödemelerini içerecek şekilde genişletmeyi hedefliyor. Kendisi kripto para birimlerinin güçlü bir savunucusu olmuş, Dogecoin’i açıkça desteklemiş ve hatta değişken Meme coin’i Tesla için bir ödeme aracı olarak kabul etmiştir. Ayrıca X’in “her şey” uygulaması olacağını da belirtti. Büyük olasılıkla Musk, mesajlaşma, ödemeler veya çevrimiçi alışveriş için hepsi bir arada bir uygulamaya dönüşen Çin süper uygulaması WeChat’in çizgisinde bir şey öngörüyor.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.