okx_koinmedya
Loading...
btc
BTC
-5.28%
Bitcoin
60.494,72 USDT
eth
ETH
-6.55%
Ethereum
3.005,99 USDT
bch
BCH
-6.86%
Bitcoin Cash
433,20 USDT
xrp
XRP
-2.91%
Ripple
0,50 USDT
ltc
LTC
-4.77%
Litecoin
79,53 USDT
bnb
BNB
-2.72%
Binance Coin
576,69 USDT
sol
SOL
-7.59%
Solana
127,31 USDT
avax
AVAX
-7.2%
Avalanche
32,74 USDT
ada
ADA
-3.57%
Cardano
0,44 USDT
dot
DOT
-2.54%
Poladot
6,42 USDT
doge
DOGE
-7.16%
Doge Coin
0,13 USDT
shib
SHIB
-7.12%
Shiba Inu
0,00 USDT

Profesyonel trader, Bitcoin ve kripto için ‘felaket çöküş’ uyarısı yapıyor

Bitcoin yatay hareketi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Kripto analist ve profesyonel trader, Bitcoin ve kripto para piyasasında felaket bir çöküş olabileceği konusunda uyarıyor. Bu düşüşe yol açabilecek etkenleri de sıralıyor. Ayrıntılara bakalım.

Profesyonel trader, Bitcoin ve kripto için ‘felaket çöküş’ uyarısı yapıyor

Hong Kong’daki Bitcoin (BTC) spot borsa yatırım fonlarının (ETF) hayal kırıklığı yaratan işlem hacimlerinin ardından kripto para piyasası düşmeye başladı. Bitcoin fiyatı birkaç dakika içinde 61.000 dolar seviyesine düştü.

Bitcoin ve Ethereum (ETH) coine ait 6 Hong Kong ETF’i, ilk işlem gününde piyasa beklentilerini büyük ölçüde karşılamadı. Toplam işlem hacmi sadece 12 milyon dolar oldu. Bu da kripto piyasası analisti WhaleWire’ın 30 Nisan’da belirttiği beklenen 125 milyon doların çok altında bir rakam.

İlgili – Hong Kong’un yeni Bitcoin ve Ethereum ETF’leri işleme başladı: İlk gün nasıl geçti?

Analiste göre, bu bir sürpriz değil. WhaleWire, son birkaç ay içinde Bitcoin fiyatlarındaki artışın, Tether’in (USDT) “piyasalara rekor miktarda sahte para enjekte etmesi” sonucu olduğunu belirtti.

Öte yandan, Collective Shift araştırma platformundan kıdemli analist Nicholas Sciberras, büyük yükselişlerin mümkün olduğunu, ancak “felaket düşüşlerin de mümkün olduğunu” belirtti.

bitcoin Profesyonel trader, Bitcoin ve kripto için ‘felaket çöküş’ uyarısı yapıyor

Sciberras, Bitcoin’in uzun vadeli güvenliği konusunda endişelerini vurguladı. Blok ödülünün her yarılanma ile azalmaya devam edeceğini, kısa vadeli satış baskısı ve geliştiriciler arasındaki karmaşanın ağı tıkayan bir spamdan başka bir şey olmadığı görüşünü belirtti.

Ayrıca, Bitcoin’in çevresel etkilerine yönelik sürekli saldırılar, kripto varlıklara karşı artan düşmanlık, Avrupa’nın İş Kanıtı (PoW) yasağını yeniden getirme olasılığı ve kara para aklama (AML) ve Müşteriyi Tanıma (KYC) yasalarının etkileri konusunda da yatırımcıları dikkatli olmaya çağırıyor.

İlgili – İki yatırımcı, sadece 100 dolar harcayarak 3 milyon dolar kazandı: Nasıl oluyor?

Eğer Bitcoin, hükümetler tarafından hedef alınmaya devam eder ve enerji tüketimi daha fazla politize edilirse, bu Bitcoin’in uzun vadeli sürdürülebilirliği üzerinde baskı oluşturabilir. Bitcoin için talep ve benimsenme düşükse veya işlem ücret geliri, madencileri donanımlarını yükseltmeye ve yeni Bitcoin’ler çıkarmaya teşvik etmek için yetersizse, güvenlik azalabilir ve ağı tehdit edebilir.

Şimdilik, Bitcoin 61.142 dolar fiyatla el değiştiriyor. Bu, son 24 saatte %2.33’lük bir düşüş, önceki yedi günde %7.47’lik bir düşüş ve aylık grafiğinde birikmiş %13.20’lik bir kayıp anlamına geliyor. Toplam kripto piyasa değeri %3.06 azaldı ve tek bir günde 70 milyar dolar kaybetti.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.