Loading...
btc
BTC
-2.51%
Bitcoin
64.747,70 USDT
eth
ETH
-1.21%
Ethereum
3.180,47 USDT
bch
BCH
-4.75%
Bitcoin Cash
481,01 USDT
xrp
XRP
-2.67%
Ripple
0,53 USDT
ltc
LTC
-0.57%
Litecoin
84,55 USDT
bnb
BNB
-0.97%
Binance Coin
600,26 USDT
sol
SOL
-1.34%
Solana
152,68 USDT
avax
AVAX
-3.16%
Avalanche
37,09 USDT
ada
ADA
-4.6%
Cardano
0,48 USDT
dot
DOT
-2.67%
Poladot
7,05 USDT
doge
DOGE
-4.04%
Doge Coin
0,15 USDT
shib
SHIB
-3.19%
Shiba Inu
0,00 USDT

Airdrop Nedir?

yaklaşan EOS Airdrop'ların tam listesine
yaklaşan EOS Airdrop'ların tam listesine
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Airdrop Nedir? Para gökten cebimize düşse fena olmazdı herhalde? Belki hayal gibi gelebilir ama, kripto para dünyasında bu pekala mümkün!

Airdrop Nedir?

“Airdrop” kelimesi aklımızda, gökyüzünde uçaktan atılan malzemelerle doldurulmuş paraşütle inen sandıkların resimlerini canlandırır. “Airdrop”u duyduğunuzda, açlıktan ölmekte olan insanlara gönderilen yiyecek veya askerlere gönderilen mühimmat ve yiyecekleri düşünebilirsiniz. Bununla birlikte, kripto para alanında, airdrop terimi tamamen farklı bir boyut kazandı.

Airdrop nedir? Airdrop kripto para topluluğu tarafından ifade edildiği şekilde “yaratılacak bitkoin benzeri tokenların madencilik süreci öncesi potansiyel kullanıcılara bedava dağıtılması” olarak tanımlanabilir. Kulağa biraz şaşırtıcı gelebilir fakat Airdrop gibi karşılıksız para verme fikri tamamen yeni değil. 1969’da “Paranın Optimum Miktarı” başlıklı bir makalede, ekonomist ve Nobel Ödülü sahibi Milton Friedman şöyle bir düşünce deneyi önerdi;

Bir gün bir helikopterin bu topluluk üzerinde uçtuğu ve topluluk tarafından acele bir şekilde kapışılan bu helikopterden atılmış 1000 dolarlık paranın düştüğünü varsayalım. Ayrıca, herkesin bunun asla tekrarlanmayacak eşsiz bir olay olduğuna ikna olduğunu varsayalım. ”

Gökyüzünden para bırakarak, bir ulusun dolaşımdaki toplam para miktarı artırabilir. Ek olarak, bu durum ekonomiyi teşvik edecek, ticareti ve alışverişi arttıracak ve tabi enflasyona sebep olacaktır. Konuşma dilinde “helikopter parası” olarak da adlandırılan bu alışılmadık para politikası aracı, eski Fed Başkanı Ben Bernanke’nin deflasyon ile ilgili 2002 yılındaki bir konuşmasına kadar kale alınmamıştı. Bernanke ile yeniden gündeme gelen Airdrop politikası Bernanke’ye de “Helikopter Ben” lakabını kazandırmak için yeterli oldu.

Kripto para dünyasındaki kullanımına tekrar geri dönersek, Airdrop’un temel amacını potansiyel müşteriler edinmek ve piyasaya yayılması planlanan koinin doğrudan hedef kitleye odaklanarak reklamının yapılması olarak adlandırabiliriz. Bunu göz önüne alırsak da aslında kripto paralardaki Airdrop mantığı Friedman’ın öne sürdüğü şekilde piyasayı canlandırmaya yönelik bir hamle. Merkez bankasından tek farkı ise henüz kurulmamış veya hayata geçmemiş bir sistem tarafından projenin gerçekleştiriliyor olması.

Kısaca, Airdrop kullanıcı için de iş sahibi için de karşılıklı fayda yaratan bir “win-win” durumu ortaya koyuyor. Siz de google’da “airdrop campaigns” şeklinde arama yapıp çok az eforla henüz yaratılmamış tokenların yani koinlerin bedava olarak sahibi olabilirsiniz. Bunu yaparken doldurmanız gereken formlara “private key“inizi yazmaktan ise kesinlikle kaçınmanızı tavsiye ederiz.

 

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.

Yorumlar kapalı.