Loading...
btc
BTC
0.6%
Bitcoin
63.850,09 USDT
eth
ETH
0.37%
Ethereum
3.075,81 USDT
bch
BCH
-0.74%
Bitcoin Cash
479,36 USDT
xrp
XRP
0.09%
Ripple
0,50 USDT
ltc
LTC
0.24%
Litecoin
80,96 USDT
bnb
BNB
1.15%
Binance Coin
558,43 USDT
sol
SOL
0.9%
Solana
143,34 USDT
avax
AVAX
0.15%
Avalanche
34,90 USDT
ada
ADA
2.32%
Cardano
0,47 USDT
dot
DOT
-0.87%
Poladot
6,72 USDT
doge
DOGE
-0.1%
Doge Coin
0,15 USDT
shib
SHIB
-0.49%
Shiba Inu
0,00 USDT

Ünlü profesör: “Elon Musk yüzünden 30 güne Bitcoin piyasalarında önemli değişimler yaşanacak”

Araştırma şirketinden Bitcoin çöküşüne dair önemli veriler!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin ve kripto para piyasaları Elon Musk’ın tweet’leri ile yatıyor ve tweet’leri ile kalkıyor. Elon Musk tweet’leri sayesinde Bitcoin ve Dogecoin başla olmak üzere kripto paraların fiyatlarını istediği yönde etkiliyor.


“Elon Musk yüzünden 30 güne Bitcoin regülasyonları geliyor”

Elon Musk tweet’leri sayesinde kripto para piyasalarında istediği yönde manipülasyon yapabiliyor. Regüle olmuş menkul kıymetler piyasalarında hisse senetleri fiyatlarını manipüle etmek kanunen suç. Ancak kripto para piyasalarının henüz regüle edilmemiş olması, manipülasyonlar konusunda ciddi açıklar bırakıyor. Bu nedenle fiyatlarda olağanüstü düzeyde manipülasyon ve spekülasyonlar yaşanabiliyor.

Tesla, Bitcoin fiyatları 30 bin dolar düzeyindeyken 1.5 milyar dolarlık Bitcoin satın alıyor. Bu satın alma işleminin ardından 7-10 gün sonra Elon Musk, twitter yolu ile Tesla’nın Bitcoin satın aldığını duyuruyor. Bu tweet’in ardından BTC/USD paritesi 60 bin doları geçiyor. Böylece Elon Musk, Bitcoin fiyatlarını kendi şahsi menfaati için manipüle etmiş oluyor.

New York Üniversitesi profesörlerinden Scott Galloway’in ismi 2012 yılında en iyi 50 ekonomist arasında yer aldı. Profesör Galloway, Elon Musk’un son birkaç aydır kripto para piyasalarında neden olduğu manipülasyona dikkat çekerek ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) 30 güne bu duruma müdahale edeceğini belirtti. Galloway göre SEC, 30 güne kadar kripto para piyasalarını regüle edecek.

Lütfen Bkz: Çin’in Bitcoin madencilik faaliyetlerini durdurması kötü bir haber mi?

Profesör Galloway sağlıklı bir piyasayı bir kişi veya zümre tarafından etkilenmeyen piyasalar olarak tarif ediyor. Böyle bir güveni sağlayan piyasalara ise yatırımcıların rahatlık girip güvenle yatırım yapabileceklerini ifade ediyor. Oysa bezer durumu kripto para piyasalarında görmek oldukça zor. Kişiler veya gruplar Bitcoin ve kripto para piyasaları üzerinde oldukça etkililer. Bu durumu SEC daha fazla tolere edemez.

Bitcoin, menkul kıymetler sınıflandırmasında yer almadığı için manipülasyonlar konusunda SEC’in radarına girmiyor. Bitcoin “emtia” sınıflandırmasında yer alıyor. Ancak Bitcoin ve kripto para piyasalarındaki dalgalanmalar ABD finansal piyasalarını da etkiliyor. Bu nedenle Profesör Galloway’e göre SEC, Bitcoin manipülasyonları konusundaki boşluğu dolduracak bir düzenlemeye 30 gün içerisinde uygulamaya geçirecek.

Kaynak

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.